Андрей Райчев: ГЕРБ е една малка центристка партия превзела голяма територия от дясното

  • 27 ноември 2017 17:28

  • 7184
  • 6
Андрей Райчев: ГЕРБ е една малка центристка партия превзела голяма територия от дясното
©

Най-важната новина на конгреса беше, че Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г бетонира Корнелия НиноваКорнелия НиноваКорнелия Нинова е български политик от БСП, член на Парламентарната група на Коалиция за и обезоръжи другото крило в БСП, което смяташе, че ще има разговори за коалиране в бъдеще. Този конгрес беше важен за ГЕРБ, но от него някакви големи политики не се видяха. Това заяви Мария КапонМария Капон Мария Капон е родена в град Пловдив. Завършила е висше образование икономика, специалност в ефира на БТВ.

„Беше направено признаване на ултранационалистите. Това бе маневра. ГЕРБ получи много упреци затова, че тайната му мечта е да се коалира с БСП. Въпреки всичко това не е невъзможно в бъдеще“, смята социологът Андрей Райчев. Той припомни коалицията между НДСВ, БСП и ДПС.

„Да си съюзник с ултранационалист не е без проблем. Тези хора във Франция и Германия са забранени. Алтернатива за Германия и мадам льо Пен има договорка, че ако се класират на втори тур всички останали ще гласуват за тях. Има едно неприятно мълчание, понеже Борисов е доброто момче на Балканите. Той има още две възможности - да управлява сам с гласовете на ДПС и с голямо мнозинство. Голямата коалиция е могъща работа“, подчерта Райчев.

Според социолога ГЕРБ няма да загине убит от ляво. „Който е в ГЕРБ няма да ходи в БСП, границата е прокопана. ГЕРБ е една малка центристка партия превзела голяма територия от дясното. Тази декларация цели да запази гласовете от дясно“.

„Автентичната десница напусна територията на страната“, заяви Капон. Според нея популизма е най-страшното нещо. „Какво чухме на конгреса - че ще имаме една партия в държавата, еднолично управление“.

„ГЕРБ са отвикнали да имат опозиция. Да отстраниш шеф на НС е много трудно. Това е вторият човек в държавата. Борисов успя да отстрани тумора безкръвно. Той го направи, защото иначе Марешки му ставаше началник. Главчев постави Борисов в глупаво положение, но той се справи“, смята Андрей Райчев. Според него в рамките на година не се очакват предсрочни избори.


 

Последвайте канала на

Мая Йорданова
7184 6

Свързани новини

Коментари 6

Добави коментар
T-34

2017.11.29 | 11:04

2
“Андрей Венцел Райчев е сложната комбинация – евреин, комунист, българофоб. Насекомо, което се храни с власт. Най-удивителната черта в Андрей е невероятната му способност, когато пожелае драстично да се променя като „хамелион“, но оставайки привидно един и същ. От какави

2017.12.26 | 13:11

4
Андрей Райчев е един малък, жалък мухльо, който отговаря на въпроси които никой не му е задавал, прави се на голям специалист, а в същност е един ПОДЛЕЦ
todorov

2017.11.28 | 13:35

1
vie ste batak za balgariq,... samohvalko
321

2017.11.29 | 11:04

3
другари и другарки - големи смешници сте - кой ви пита колко ви струват насраните гащи
марто

2018.05.27 | 16:26

6
тоз ако прозре истината може да му изправи погледа

2018.05.27 | 13:54

5
Заглавието е сгрешено! Да се чете - ГЕРБ е една вече немалка мафиотска партия с метастазии и в дясното.

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини