Ген. Кирчо Киров: Без участието на Русия идеята за газов хъб едва ли би могла да се осъществи

  • 16 ноември 2017 21:16

  • 2066
  • 2
Ген. Кирчо Киров: Без участието на Русия идеята за газов хъб едва ли би могла да се осъществи
© Булфото (архив)

Много е важно за България да види дали ще успее да се договори с Турция и Русия за пренос на газ през наша територия. Това коментира ген. Кирчо КировКирчо Киров Кирчо Иванов Киров е роден в град Силистра. Средното си образование получава в град Враца, а след, началник на Националната разузнавателна служба от 2002 до 2012 г. пред Фокус.

Според него с идеята си за газов хъб премиерът Борисов показва осъзнаването на българските политици, че без участието на Русия такъв център едва ли би могъл да се осъществи. „Аз мисля, че в най-чувствителните точки на взаимоотношения в този триъгълник Русия – Турция – България ние трябва да сме много внимателни, да поддържаме добри политически и икономически отношения и с двете държави. С другите от рода на Азербайджан и Иран ние имаме исторически добри и коректни отношения и най-важно е да имаме добре премерена и балансирана външна политика“, посочи ген. Кирчо КировКирчо Киров Кирчо Иванов Киров е роден в град Силистра. Средното си образование получава в град Враца, а след.

Като аргумент той допълни, че има още един аспект на енергийните отношения между Русия, Турция, Азербайджан и Иран, според който Русия много успешно е намерила своето място в разработката на петролните залежи в района на Иракски Кюрдистан. Ген. Кирчо КировКирчо Киров Кирчо Иванов Киров е роден в град Силистра. Средното си образование получава в град Враца, а след добави, че Иран е много заинтересован от транслиране на газа от своите находища към Европа. "От години интерес е заявен от страна на Азербайджан, а Турция има интерес да бъде транслираща през своята територия на огромните енергийни потоци от въглеводороди".

Последвайте канала на

Мая Йорданова
2066 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2017.11.20 | 17:10

1
без Русия изчезвате от картата, защото тя ви е създала

2018.01.04 | 16:36

2
"Късно е либе за китка"-гласи една наша поговорка,но Предателите или не са я знаели, или не са искали да я знаят. Вероятно поради това,че са затънали в корупция.

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини