Цветанов: ГЕРБ няма да предлага назначения за ВСС

  • 03 юни 2011 14:58

  • 1267
  • 2
Цветанов: ГЕРБ няма да предлага назначения за ВСС
© Булфото

Това каза в пловдивското село Ръжево Конаре зам.-председателят на партията и вътрешен министър Цветан Цветанов.

Цветанов коментира като несериозно обвинението на Душана Здравкова за шуробаджанащина по отношение назначението на Владимира Янева за председател на Софийски градски съд. „Смятате ли, че Министерството на вътрешните работи може да има такова влияние над Висшия съдебен съвет, който е избран от предишното Народно събрание”, попита Цветан Цветанов.

Политическа партия ГЕРБ не беше взела и политическо решение за попълване на квотата на Висшия съдебен съвет, въпреки че сега започва дискусия по темата за запълване на квотата, което е изискване на Европейската комисия, посочи той.

Помолен за коментар за оттеглянето на Душана Здравкова, която беше човек, ангажиран с проекта ГЕРБ, Цветан Цветанов отговори, че Душана Здравкова е станала известна, благодарение на Бойко Борисов и на ГЕРБ. Била е лична номинация на премиера за водач на листата за Европейски парламент, въпреки че тя въобще не е кореспондирала с подобна класация и подобно лидерство за евродепутатите от ГЕРБ през 2007 г.

Според Цветанов всичко това, което се е случило от 2007 до 2008 г., показва, че Здравкова не може да работи в колектив и че е имала постоянни проблеми в групата на евродепутатите. Структурата от Варна също не са я искали и сегашното й положение е произтекло от всичко това, каза още Цветанов. След приключване на мандата й в Европейския парламент, новите евродепутати на ГЕРБ са били съобразени с номинациите в структурите и днес вече ГЕРБ има евродепутати, работещи в тандем и взаимно свързани.

Всички те работят за страната, както по отношение на финансовата част, така и за изпълнение техническата готовност за Шенген, а също така и по отношение на репресираните от социалистическия режим. „20 години всеки показваше репресираните само като фактическо обстоятелство, но не направи нищо за тях. Политическа партия ГЕРБ бе първата, която заведе представители на репресираните в Брюксел, за да видят партньорите ни от Европейската партия, че има държава, в която всичко това се помни и да знаят реалната история на страната ни”, каза още Цветанов.

Цветан Цветанов присъства на официалното приключване на проекта „Праг над моста на река Стряма при село Ръжево Конаре” в качеството си на председател на държавна междуведомствена комисия по бедствия и аварии.

Последвайте канала на

1267 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Вели Шакир

2012.06.04 | 15:07

2
Когато чужденец попитал нашенец, доволни ли са от заплатите ? "Ние се правим, че работим - а те се правят, че ни плащат" - е бил отговорът. Така че - и сега няма нищо ново под слънцето. Те се правят, че нищо не правят и са праведни откъдето и да ги погледнеш, а ние се правим, че им вярваме. И така си вървим - и не зная, докъде ще стигнем с нищо неправенето и преструването, че не виждаме и не знаем. И така народа също попада в списъка с маскарите, защото се снишава и дава възможност на маскарите да вършеят. А пък тези актьорски виртуозни изпълнения са ми просто смешни. Вижте само къде казват значимите неща- Цачева отива с едно родопско село /Припек/ и там се сеща да рече, че ще се наложи да направят законови промени и да ползва държавата СРС за купувачи на гласове!! А Цветанов идва с село Ръжево Конаре и там прави коментари - как МВР е не може да въздейства върху назначенията на ВСС! Хайде холан - и тази песен много сме я слушали. Защо бе хора чакахте 3 години и решихте да правите промени в Закон за СРС ? Покрихте гафа със забранителния списък под планина от приказки и не се напънахте да си извадите поука, за кому ви бе притрябвало да лишите собствените си съграждани от правото да гласува! Държавата, наречена от самите нас с иронично-трагичното наименование "Абсурдистан" звучи толкова болезнено и в същото време е изпълнено със невероятен реализъм!! И лошото е, че това създава усещането, че тук времето е спряло и надеждата ни е тръшнала вратата, казвайки ни не довиждане , а сбогом!
Дончо Минчев

2011.11.15 | 08:16

1
Нестор Несторов и Кирил Гогев са предложенията на Герб направени ,чрез независимите депутати в парламента -за членове на ВСС.Несторов - представител на мафията във ВАП не се ли пенсионира или след пенсия да му намерят нещо и от там да лапа .

Добави коментар

Водещи новини