Божидар Лукарски: Важно е да се чуят хората по места, те са гръбнака на СДС

  • 15 ноември 2017 13:45

  • 697
  • 1
Божидар Лукарски: Важно е да се чуят хората по места, те са гръбнака на СДС
© Булфото

Срещите по региони са важни, защото трябва да се чуят хората по места. Това заяви председателят на СДС Божидар ЛукарскиБожидар Лукарски Божидар Лукарски е роден на 23 юни 1972 година в град Перник. През 1991 година завършва пред журналисти в Кърджали, където се проведе заседание на Националния съвет на партията.

Той допълни, че ръководството на СДС започва поредица от срещи със структурите, за да чуе тяхното мнение и анализ след неуспешното представяне на РБ и СДС на последните парламентарни избори, както и да бъдат обсъдени предизвикателствата в сложната политическа ситуация. Те са гръбнакът на СДС и политика без тях не може да се прави, подчерта Лукарски.

Синият лидер отбеляза, че СДС традиционно се представя най-силно на местни избори и затова ръководството на партията ще даде свобода за коалиране по места на своите структури на общинските избори.

Лукарски подчерта, че обединение в дясно трябва да се осъществи на идейна основа и не трябва да се поставят разделителни линии. Говорейки за дясно обединение, то трябва да стане около консервативно – патриотични ценности, които СДС винаги е изповядвал, каза още той.

Според него управляваща коалиция между ГЕРБ и Обединени патриоти не може да се определи като най-стабилната и хомогенна. Пукнатини има както в коалицията Обединени патриоти, така и разнобой между тях и ГЕРБ. Всичко това води до поредица от скандали през последните шест месеца. Не се говори конструктивно, не се говори за развитие на държавата и най-вече не се правят реформи, бе категоричен председателят на СДС.

Той допълни, че сигурно се наблюдават белези за предсрочни парламентарни избори, но изрази мнение, че до такива не трябва да се стига по време на председателството на България на Съвета на ЕС.

Последвайте канала на

Нора Виткова
697 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Справедливост

2017.11.15 | 23:32

1
Трябва да сме справедливи и да признаем, че всички правителства досега са виновни за безогледно разграбване на България. Особено след управленията на БСП и ДПС.

Добави коментар

Водещи новини