Борисов се срещна с вицепрезидента на ЕБВР (снимки)

  • 13 ноември 2017 18:55

  • 1574
  • 3
Борисов се срещна с вицепрезидента на ЕБВР (снимки)
© Министерски съвет

Доброто сътрудничество между България и Европейската банка за възстановяване и развитие и потенциалът за бъдещо сътрудничество бяха обсъдени на среща на министър-председателя Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г с вицепрезидента на ЕБВР Пиер Хайлброн, съобщиха от правителствената пресслужба.

Хайлброн отбеляза ръста на българската икономика, инвестициите и потреблението, които са отчетени в последния анализ на банката. Според премиера Борисов страната ни е предвидим партньор, който залага на фискалната дисциплина. Той посочи, че основните инвестиции са в сектори, които генерират растеж, като образование и инфраструктура. Политиката на правителството е насочена към подобряване на бизнес средата чрез реформа на административното обслужване, поддържане на ниски данъци и борба с данъчните измами и контрабандата, каза Борисов.



Българският премиер и вице-президентът на ЕБВР обсъдиха и перспективите за европейска интеграция на Западните Балкани. Чрез реализирането на проекти в областта на инфраструктурата и особено газовата, транспортната и цифровата свързаност Западните Балкани ще се приближат осезаемо към европейските си съседи.

През октомври тази година президентът на ЕБВР Сър Сума Чакрабарти покани премиера Борисов заедно да открият Срещата на върха за инвестиции в Западните Балкани, която ЕБВР организира през февруари 2018 г. в Лондон.



На срещата присъстваха вицепремиерът Томислав ДончевТомислав Дончев Томислав Пейков Дончев е български политик от партия ГЕРБ, заместник, както и Шарлът Ру, управляващ директор на ЕБВР за Централна и Югоизточна Европа и Лариса Манастърли, директор за България на банката.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1574 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2017.11.14 | 17:38

3
поддържане на ниски данъци ????? сетих се че се отнася само за държавните служители

2017.11.14 | 17:38

2
Гадна волска СДС-мутра, колко още има да се излагаме пред хората с това говедо.

2017.11.14 | 06:31

1
Батю го потупаха по рамото!

Добави коментар

Водещи новини