Петър Паунов: Синът ми управлява фирма, която храни 32 семейства

  • 08 ноември 2017 08:24

  • 3129
  • 3
Петър Паунов: Синът ми управлява фирма, която храни 32 семейства
©

Синът ми управлява единствената фирма на територията на общината, която има всички необходими лицензи, притежава единствения бетонов възел и е единственият доставчик на строителна техника. Освен това храни 32 семейства. Това каза кметът на Батак Петър Паунов в ефира на БТВ.

Кметът, чиято оставка иска ГЕРБ заради "уронване престижа на общината", а прокуратурата разследва за превишаване на права при продажба на държавен имот, даде първото си интервю.

Паунов управлява общината четири мандата като при три от тях е избиран на първи тур, съобщи самият той. Винаги е бил кандидат на БСП, но от две години е напуснал партията по лични причини, които не пожела да оповести. Той съобщи, че е основал фирмата през 1993 г., а десет години по-късно, когато станал кмет, я прехвърлил на жена си. Кметът не можа да си спомни на колко точно години е синът му - "на 23 мисля", но подчерта, че той има нужната квалификация - строителен техникум и висше образование по икономика.

Паунов заяви, че след като Законът за конфликт на интереси е влязъл в сила компанията не е печелила обществени поръчки. Подчерта, че "има много поръчки в които участват и други фирми, печели тази, която подаде най-добра оферта. От думите му обаче се разбра, че дори да печелят други, те наемат техника и купуват бетон от дружеството, собственост на семейството.

По повод разследването за неправомерна продажба на държавен терен Паунов уточни, че от кадастъра е получил скица, че имотът е частна общинска собственост. На база на скицата е изготвен акт за общинска собственост, който е вписан в Агенцията по кадастър в Пещера. Никоя от тези институции не е заявила, че имотът е държавен. Кметът не познавал купувача, ставало дума за 100 кв. м, а не 100 декара, както пишели медии.

Кметът уточни, че е напуснал БСП, за да не се налага сега партията да черпи политически негативи от случая.

Той каза още, че влизането му в болница било планирано, тъй като имал диабет и станало преди скандала и болничният не е свързан с него.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
3129 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
Прокурор

2017.12.14 | 22:38

3
Кмета спокойно може да смени общнското амплоа с главна роля в "Малък градски театър - зад канала".... или в цирка - има данни. Работниците от неговата фирма чистят боклука в Батак, нека по документи да е еди коя си фирма спечелила обществената поръчка. Хекимян имаше прекалено
ДА ИЗЧИСТИМ БЪЛГАРИЯ ОТ комунисти И рубладжий !!!!

2017.12.14 | 22:38

2
ДО КОГА ЩЕ НИ УПРАВЛЯВАТ комунистически КРАДЛИВИ БОКЛУЦИ ?????????????????????????????

2017.12.14 | 22:38

1
И как стана така че точно той притежава и управлява тези обекти.От къде изкара пари за да ги купи.

Добави коментар

Водещи новини