Борисов се срещна с министъра на външните работи и търговията на Унгария

  • 03 ноември 2017 16:01

  • 1241
  • 0
Борисов се срещна с министъра на външните работи и търговията на Унгария
© Булфото (архив)

Премиерът Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г се срещна с министъра на външните работи и търговията на Унгария Петер Сиярто, съобщиха от пресцентъра на кабинета.

Двамата са определили като отлични двустранните политически и икономически отношения. На среща в Министерския съвет днес те отбелязаха значението на подписаното миналата година споразумение за икономическо сътрудничество, което е стимулирало по-тесните контакти между бизнеса и институциите в двете страни, пише в съобщението.

Петер Сиярто е в София за първото заседание на Българо-унгарската междуправителствена комисия за икономическо сътрудничество и на българо-унгарски бизнес форум. Изразено е било очакване, че те ще допринесат за конкретизиране на актуалните икономически теми и ще доведат до създаване на нови партньорства в деловите среди.

Премиерът Борисов и министър Сиярто са посочили, че приоритетите на Българското председателство на Съвета на ЕС отразяват важни и за Унгария въпроси като Западните Балкани, бъдещето на Европа, гарантирането на сигурност за европейските граждани, многогодишната финансова рамка и кохезионната политика. Борисов изтъкнал, че Българското председателство ще работи за постигането на широк консенсус по основните теми от дневния ред на ЕС и ще разчита на конструктивност и солидарност от страна на държавите-членки.

Министър-председателят е изразил благодарност за последователната подкрепа на Унгария за членството на България в Шенген, което остава приоритет за правителството.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1241 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини