Валери Симеонов приветства първото заседание на Междуправителствената комисия за икономическо сътруд

  • 03 ноември 2017 12:59

  • 999
  • 1
Валери Симеонов приветства първото заседание на Междуправителствената комисия за икономическо сътруд
© Министерски съвет

Дълбоките културни връзки и динамичните икономически отношения бяха централните теми в приветствието на заместник министър-председателя Валери СимеоновВалери СимеоновВалери Симеонов е заместник министър-председател по икономическата и демографската политика до 16 при откриването на Първото заседание на Междуправителствената комисия за икономическо сътрудничество между България и Унгария, съобщиха от правителствената пресслужба.

Пленарното заседание и българо-унгарският бизнес форум бяха открити от вицепремиера Симеонов и от министъра на икономиката Емил КараниколовЕмил Караниколов Емил Караниколов е министър на икономиката. Роден е на 3 юни 1980 г. През 2001 г. завършва право в. Министърът на външните работи и търговията Петер Сиярто представи приоритетите и визията на Унгария за развитие на двустранните отношения.

Заместник министър-председателят Валери СимеоновВалери СимеоновВалери Симеонов е заместник министър-председател по икономическата и демографската политика до 16 акцентира върху традиционно приятелските отношения между България и Унгария, както и върху областите и перспективите за тяхното още по-силно заздравяване. Симеонов благодари на унгарската държава за положителното отношение към българското малцинство в Унгария и държавната подкрепа за запазването на езика, националната идентичност и историческата памет на българската общност. Обявяването от парламентите на двете страни на 19 октомври, празника на българския светец Иван Рилски, за Ден на българско-унгарското приятелство е емблематичен израз на топлите чувства между двата народа.

В изявлението си Валери СимеоновВалери СимеоновВалери Симеонов е заместник министър-председател по икономическата и демографската политика до 16 детайлно описа силното икономическо партньорство между България и Унгария, поставяйки фокус
върху двустранната търговия, темпа на увеличение на туризма и значителните преки чуждестранни инвестиции, които унгарският бизнес е реализирал у нас.

Българската и унгарската страна се обединиха, че междуправителствената комисия за икономическо сътрудничество ще допринесе за задълбочаване на търговско-икономическите и инвестиционни отношения.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
999 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2017.11.04 | 09:01

1
Ужас някакъс селяк без образование на икономически форум......

Добави коментар

Водещи новини