Министър Нанков информира как може да се предотврати едно наводнение

  • 27 октомври 2017 08:14

  • 1292
  • 2
Министър Нанков информира как може да се предотврати едно наводнение
©

Положението в районите, в които бе обявено бедствено положение започва да се нормализира, съобщи в сутрешния блок на БНТ министърът на региорналното развитие и благоустройството Николай НанковНиколай НанковНиколай Нанков е министър на регионалното развитие и благоустройството до 31 август 2018 г. Той е.

Той разказа, че възрастни хора са споделили, че никога не са виждали такъв воден ад.

В момента, по думите му, тече проверка защо язовирите са прелели и се е стигнало дори до смъртни случаи. Към момента, информира министърът, една от версиите е, че има неизпълнение на правилата за поддръжка на язовирите.

В трагично състояние са голяма част от пострадалите населени места, добави Нанков.

Отпуснатите вчера 1 млн. лв. са за предотвратяване на най – неотложните щети, заяви министърът и информира, че ще са нужни още средства, за да бъдат отстранени щетите на засегнатите хора.

Министър Нанков заяви, че наводненията се предотвратяват чрез изграждането на специални диги около язовирите и непрекъснатото им изчистване. Той бе категоричен, че е нужно хората също да имат съвест, за да не се стига до бедствени положения.

Последвайте канала на

Десислава Станева
1292 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2017.10.27 | 13:27

2
Такива като вас трябва да имат съвест за да няма бедствено положение ,а не хората от които нищо не зависи.За бедственото положение са виновни единствено собствениците и стопанистващите язовирите и др. водни обекти .Недейте търси бедствието в дъжда .Дъжд винаги е имало и ще

2017.10.27 | 13:27

1
Едно наводнение може да се предотврати ,като паднете от власта ,която поддържа разбойниците ,мутрите и престъпниците собственици или ползватели на язовирите за правене на пари

Добави коментар

Водещи новини