ДПС дава на България етнически мир, смята президентът на АЛДЕ

  • 13 октомври 2017 20:17

  • 2832
  • 5
ДПС дава на България етнически мир, смята президентът на АЛДЕ
©

ДПС дава на България етнически мир. Това заяви президентът на Алианса на либералите и демократите в Европа /АЛДЕ/ Ханс ван Бален при откриването на конгреса на Европейската либерална младеж /LYMEС/.

По думите на Бален политиците от Запад могат да се поучат от ДПС. Според него председателят на ДПС Мустафа КарадайъМустафа КарадайъМустафа Карадайъ – български политик от ДПС Мустафа Кадарйъ е роден е на 08.05.1970г. в село Борино, дава демократична алтернатива и на консервативните, и на опозицията. Бален заяви, че Западните Балкани не могат да бъдат оставени сами. Той изрази задоволство от постигнатата договорка между Скопие и София, и изрази надежда да има такава и между Скопие и Атина. Според Бален, щом една държава е покрила критериите за влизане в Шенген, то тя трябва да бъде приета. Той изрази надежда на следващите европейски избори АЛДЕ да бъде на второ място. По думите му следващият председател на ЕК трябва да е млад човек. Млади либерали, не чакайте, ако имате възможност да вземете позиции, вземете ги, обърна се той към младежите на конгреса.

Нужно е активно включване на младите хора в политиката, подчерта Мустафа КарадайъМустафа КарадайъМустафа Карадайъ – български политик от ДПС Мустафа Кадарйъ е роден е на 08.05.1970г. в село Борино, и допълни, че ДПС по традиция има специално отношение към младите хора. Той даде пример със сегашно ръководство на движението, което в голямата си част е било част от Младежкото ДПС. Младежите безспорно са нашето вдъхновение, а много пъти и нашия коректив, подчерта той.

Карадайъ отбеляза, че трябва всички да се обединят срещу враговете на европейските ценности. Трябва да противостоим на новите националистически идеи и движения, да се противопоставим срещу тяхното навлизане в политическото управление на нашите страни, отбеляза той. Ако България е част от демократична Европа, националистите не трябва да влизат в управлението, независимо че са в парламента, но на практика се получава друго - те са част от управлението, дори основната партия понякога им подражава, коментира Карадайъ. Колкото повече се отдалечаваме от базови ценности, толкова по-трудно ще намираме решения на проблемите в Европа, смята той.

Карадайъ призова младежите никога да не забравят, че основна ценност в дейността на политиците е човекът. Резултатът от нашата дейност трябва да е в полза на човека, подчерта той. Европа трябва да се реформира, заяви председателят на Младежкото ДПС, евродепутат и вицепрезидент на АЛДЕ Илхан Кюючук. Той изрази увереност, че България трябва да бъде водеща в тези реформи. Безалтернативно е включването на Балканите в ЕС, защото там живеят хора, които са европейци - по територия, по манталитет, по разбирането си за общност, от това има нужда Европа, каза още той.

БТА
2832 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар

2017.10.17 | 16:35

5
Катоо един турчин ще каза асиктир бе
ВБЕСЕН ОТ ПАЛЯЧОВЦИ

2017.10.17 | 16:35

4
Тъп европейски чиновник.Колко пъти си бил в България за да даваш мнение . Скапани еврогейове . ДПС дава на България крадци , схеми , разпределяне на порции ,сомозабравили се местни феодали създадени с благословията на Доган и такива все прекрасни неща ! Нещастник смотан !

2017.10.17 | 08:58

2
ХОЛАНДСКИ КОМУНИСТИЧЕСКИ ИДИОТ
Г

2017.10.17 | 16:34

3
Достатъчно е да кажеш само комунист-социалист за да е ясно, че става зума за крадлив, алчен, лъжлив и нагъл идиот.
3

2017.10.16 | 19:30

1
Disappear like a fly!

Добави коментар

Водещи новини