Бертил Венгер, ХДС: България и Борисов се утвърдиха като регионални и европейски лидери

  • 12 октомври 2017 17:50

  • 1101
  • 3
Бертил Венгер, ХДС: България и Борисов се утвърдиха като регионални и европейски лидери
©

Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г формира стабилно правителство на базата на стабилна и работеща коалиция в кратки срокове и резултатът от управленските му умения е сериозният икономически растеж, който бележи България вече втора година. Това заяви международният секретар на Християн-демократическия съюз (ХДС) Бертил Венгер по време на работа среща с председателя на ПГ на ГЕРБ и заместник-председател на партията Цветан ЦветановЦветан ЦветановЦветан Генчев Цветанов е роден на 8 април 1965 г. в София. През 1987 година Цветанов постъпва на работа.

Двамата разговаряха в централата на ХДС в германската столица Берлин. По време на срещата беше обсъдена съвместната работа между ГЕРБ и ХДС по редица теми като сестрински партии в политическото семейство на Европейската народна партия (ЕНП). Венгер запозна Цветанов с хода на разговорите между бъдещите коалиционните партньори за формирането на новото федерално германско правителство. Той поздрави Цветанов, че след предсрочните избори в България ГЕРБ е успяла в кратки срокове да структурира работеща коалиция, а Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г да се утвърди като регионален и европейски лидер. От своя страна заместник-председателят на ГЕРБ запозна международния секретар на ХДС с политическата обстановка в България и с финансовите и икономическите показатели, които страната ни постига. Цветан ЦветановЦветан ЦветановЦветан Генчев Цветанов е роден на 8 април 1965 г. в София. През 1987 година Цветанов постъпва на работа представи пред Бертил Венгер и основните приоритети на страната ни за предстоящото председателство на Европейския съюз. Двамата разговаряха за предизвикателствата пред Западните Балкани и обсъдиха идеята за провеждането на регионална среща на страните от района, която да бъде подпомогната от фондация „Конрад Аденауер“ по темите, свързани с миграцията, сигурността и транспортните коридори.

В края на срещата заместник-председателят на ГЕРБ Цветан ЦветановЦветан ЦветановЦветан Генчев Цветанов е роден на 8 април 1965 г. в София. През 1987 година Цветанов постъпва на работа покани международния секретар на ХДС Бертил Венгер да бъде гост на редовния конгрес на партията на 26 ноември в София. Двамата заявиха, че остават в контакт за съвместна работа между двете партии от семейството на ЕНП.

Последвайте канала на

Novini.bg
1101 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
ето ги и истинските виновници

2017.10.16 | 07:48

3
за мизерията на българите - пробутват ни червиви ябълки

2017.10.16 | 07:48

2
са хванали Германия за топките ,а от там и всички сателити.

2017.10.16 | 07:48

1
По скоро двамата Германци са искали да се снимат с Българският мафиот Цветанов!

Добави коментар

Водещи новини