Йорданка Фандъкова: Проверявам абсолютно всеки сигнал за корупция, дори и анонимен (видео)

  • 11 октомври 2017 08:12

  • 1730
  • 4
Йорданка Фандъкова: Проверявам абсолютно всеки сигнал за корупция, дори и анонимен (видео)
© Булфото

Всеки политик, когато допусне грешка трябва да може да носи отговорност. Най-добрият отговор за това е подаването на оставка. Антон Тодоров постъпи точно така. Никой не трябва да остава сянка на съмнение, че въздейства върху работата на журналистите. Това каза столичният кмет Йорданка ФандъковаЙорданка Фандъкова Йорданка Асенова Фандъкова е родена в Самоков. Завършва средното си образование в 35-а руска в ефира на БТВ.

На въпрос дали се мери с двоен аршин в ГЕРБ, зам.-председателят на ГЕРБ каза: "Важно е какви са конкретните случаи. Лично подкрепих г-н Добрев в лично качество, като професионалист. Благодарна съм и подкрепям всеки, който работи за каузите на София".

По отношение на обвиненията, че ГЕРБ са бламирали КСНС при президента, кметът на София заяви: „Със сигурност трябва да има успокояване на страстите. За хората важни са решаването на техните проблеми. За да се случи това трябва да има спокойна обстановка. Важно е да има разграничаване на функциите на институциите и да има диалог. Колегите от БСП са много добри във внушенията. Трябва да е ясно, че политическата воля за борба с корупцията я има. Това се вижда и от внесения законопроект. Аз проверявам абсолютно всеки сигнал за корупция, дори и анонимен. Когато има основание сезирам компетентните органи, за да разследват“.

Във връзка с политическите назначения Фандъкова увери, че никой от нейното семейство не работи в Столична община. „Те не са на управленски позиции, въпреки, че имат качества за това. Провеждаме редовно конкурси в общината. В ръководствата на дружествата се влиза след конкурс“.

За новата наредба за обществения ред в столицата, кметът призна, че действително текстовете в нея не са много ясни и тепърва ще се обсъждат. "Има наредба, която е много стара и не отговаря на съвременната ситуация. Важно е основният контролен орган - полицията да има в ръцете си инструмент, с който да си вършат работата. Не е въпросът само да се забранява, а как ще се контролира“, подчерта тя.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
1730 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар

2017.10.12 | 07:56

4
курва

2017.10.12 | 07:56

3
А за рекета на ВИВАКОМ ТВ,проверявате ли,ако не платиш 300 ще платиш 1300 лв.

2017.10.12 | 07:56

2
а във Варна НЯМА кмет, и половината герб е червен
ТОПЛОГЕЙТ

2017.10.12 | 07:56

1
КОГА ЩЕ ИМА ТОПЛОГЕЙТ КОЙ ЩЕ КАЖЕ Ф-КОВА ЛИ ?КАК Е В ????

Добави коментар

Свързани видеа

Свързани галерии

Водещи новини