Цветанов: Важно е националните парламенти да осъществяват качествен контрол върху правоохранителните

  • 10 октомври 2017 13:34

  • 825
  • 1
Цветанов: Важно е националните парламенти да осъществяват качествен контрол върху правоохранителните
© Пресцентър ГЕРБ

Председателят на ПГ на ГЕРБ и заместник-председател на партията Цветан ЦветановЦветан ЦветановЦветан Генчев Цветанов е роден на 8 април 1965 г. в София. През 1987 година Цветанов постъпва на работа подчерта значението на националните парламенти за контрола на качеството на информацията, която националните служби подават към Европол.

Цветанов, който е и председател на Комисията по вътрешна сигурност и обществен ред в Народното събрание, каза това в Брюксел по време на Учредителната среща на групата за съвместен парламентарен контрол над дейността на Европейската полицейска служба, съобщиха от пресцентъра на ГЕРБ.

Той добави, че работата на Европол е функция от работата на националните служби и заради това е важно националните парламенти да имат много важна роля в осъществяването на контрола върху работата, ефективността и качеството на националните правоохранителни служби. "Националните парламенти имат ангажимент да осъществят контрол какъв е информационният поток, който службите изпращат на Европол. Държавите-членки трябва да имаме ангажимент да захраним Европол с необходимата информация", подчерта още Цветанов.

Председателят на ПГ на ГЕРБ поздрави директора на Европол Роб Уейнрайт за работата му за издигане авторитета на службата. "Под ръководството на Уейнрайт Европол се изгради като европейски център за координиране на информацията и стана основна точка за контакт с трети държави", добави още Цветанов.

По време на изказването си Цветан ЦветановЦветан ЦветановЦветан Генчев Цветанов е роден на 8 април 1965 г. в София. През 1987 година Цветанов постъпва на работа препоръча да се обърне голямо внимание на Западните Балкани и значението им за борбата и превенцията на радикализацията и предотвратяване на терористични действия на т.нар. "чуждестранни бойци".

Последвайте канала на

Константин Тодоров
825 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2017.10.12 | 07:31

1
цвъки педала се усрал бе

Добави коментар

Водещи новини