ВОЛЯ: Борисов да укроти подчинените си

  • 06 октомври 2017 18:39

  • 4615
  • 4
ВОЛЯ: Борисов да укроти подчинените си
© Novini.bg (архив)

ПП ВОЛЯ категорично осъжда поведението на вицепремиера Валери СимеоновВалери СимеоновВалери Симеонов е заместник министър-председател по икономическата и демографската политика до 16 и депутата от ГЕРБ Антон Тодоров в студиото на Нова телевизия тази сутрин. Това се посочва в позиция на партията, разпространена до медиите.

"Тази сутрин управляващите извършиха атентат срещу свободното слово на българските медии. До днес чувахме от ляво и дясно, че политиците от статуквото контролират журналистиката чрез заплахи, натиск или други средства. Днес го видяхме в ефир", се посочва в позицията.

Според ВОЛЯ случаят бил показателен за безпардонността и безнаказаността, с която се действа срещу свободата на словото у нас.

"Подобно поведение на депутати и министри, независимо какви и кои, е срамно, недопустимо и опасно. Най-малкото, защото основната функция на журналистиката е да задава въпроси. Най-вече към властта. В едно демократично общество свободата на словото е изконна ценност. Ако една власт иска да е силна и успешна, трябва да има достоен коректив в лицето на професионални и независими медии. Опитите за контролирането им и превръщането им в слуги завършват с фиаско", се посочва в позицията.

От ВОЛЯ изразяват подкрепата си към журналистите, които почтено и професионално си вършат работата. "Надяваме се да не се поддават на такива грозни провокации и да продължават да питат. А който се притеснява да отговаря, да стои далеч от политиката и да не ходи по медиите. Много е страшно, когато си на власт, да си повярваш, да се самозабравиш, защото колкото по-нависоко попаднеш, толкова по-бързо става ясно, че не си за там и маските ти падат. Това видяхме за пореден път тази сутрин", пише в позицията.

"Случва се това, което очаквахме - лъсват една след друга пробойните в коалицията - братовчедки, кумове, корупция, наглост. Всеки ден едни и същи хора генерират скандали. Редно е премиерът и лидер на ГЕРБ Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г да вземе най-после мерки и да укроти подчинените си, защото всичко е за негова сметка", заявяват от ВОЛЯ.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
4615 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар

2017.10.08 | 20:32

3
Подчинени има във частният сектор а Рапон-Бей има марионетки разликата е голяма!

2017.10.08 | 20:32

4
И тъпанари като теб има много.

2017.10.08 | 20:32

2
По добре е "ВОЛЯ'да си мълчите, вие сте пето колело в каруцата.
боко-'fuf

2017.10.08 | 18:17

1
вече не може да си намери г*за с фенер ...

Добави коментар

Водещи новини