Александър Ненков и Стоян Мирчев си спретнаха сериозен скандал в ефир

  • 04 октомври 2017 09:13

  • 2802
  • 5
Александър Ненков и Стоян Мирчев си спретнаха сериозен скандал в ефир
©

Александър Ненков от ГЕРБ и Стоян Мирчев от БСП си спретнеха сериозен скандал по случая "Кумгейт" в сутрешния блок на БНТ.

Според Мирчев доказателствата за шуробаджанащината са с космически размери. "2/3 от държавните назначения по време на управлението на ГЕРБ стават без конкурс", разкри той. Александър Ненков заяви, че навсякъде се провеждат конкурси и отрече, че няма законови нарушения при назначенията в администрацията."Ако някъде има нарушен закон, нека всеки да си понесе отговорността. Ако има доказателства, че някой от назначените е виновен за нещо, направил е нещо нередно, незаконно, всеки да си носи отговорността. Ако днес Елена Йончева не излезе и не покаже на Делян ДобревДелян ДобревДелян Добрев e заместник-министър на икономиката, енергетиката и туризма (ресор: "схемите", за които говори, тя трябва да се извини публично. Трябва да има граница на допустимостта", каза още той.

Според Стоян Мирчев ГЕРБ нарушават две практики: назначават държавни служители без конкурс и не спазват закона за конфликт на интереси, който забранява определен тип назначения. По думите му, Комисията за предотвратяване на конфликт на интереси не функционира. Така ГЕРБ като мнозинство блокира работата на институциите в Българя, за да прикрива шуробаджанашките си назначения. "Комисията за предотвратяване на конфликт на интереси трябва да бъде от 5 члена, тя има непълен състав и в момента са трима. Опитахме се да я попълним, но поради карикатурите, които номинираха от ГЕРБ самите те не успяха да си изберат членовете, за да се попълни. В момента комисията не може да функционира", обяви Мирчев.

Според Ненков, обаче, Комисията по конфликт на интереси е една от най-уважаваните в Брюксел. Депутатът от ГЕРБ счита, че е съвсем нормално, когато някой е на ръководен пост, да назначи близки и роднини, ако имат нужната квалификация.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
2802 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар
jjjjjjjjj

2017.10.04 | 19:23

4
БКП/БСП много бързо забравиха точно ТЕ как работеха. Но нали миличките са толкова години извън играта вече огладняха и борбата е жестока, истински партизанска!

2017.10.04 | 19:24

5
НО БЪЛГАРИЯ ПОМНИ!!! И НЕ ПРОЩАВА!!!
Леле

2017.10.04 | 19:23

2
Значи според Ненко е хубаво да се назначават близки и роднини, които имат нужната квалификация. Нужната квалификация се определя от назначаващия! Що за идиот.

2017.10.04 | 19:23

3
ЗНАЧИ СПОРЕД НЕНКО СОЦИАЛИСТИТЕ СА ИДИОТИ, ТАКА Е

2017.10.04 | 15:26

1
АЛЕКСАНДЪР МИРЧЕВ ДА СЕ НАУЧИ ЧЕ ИНТЕРЕСА КЪМ ЧУЖДИТЕ ЖЕНИ Е ВРЕДЕН. МОЖЕ ДА МУ ИЗБИЯТ ЗЪБИТЕ ЗА ТОВА И ДА МУ СЧУПЯТ ГЛАВАТА ПРОСТА.

Добави коментар

Водещи новини