Нено Димов: Трябва да се установи дали отпадъците в Панагюрище са опасни

  • 14 септември 2017 10:06

  • 1787
  • 1
Нено Димов: Трябва да се установи дали отпадъците в Панагюрище са опасни
©

Трябва да се предприемат действия, за да се види дали отпадъците в Панагюрище действително са опасни. Наличието на тези отпадъци там не е пропуск в законодателството. Това заяви министър Нено ДимовНено ДимовНено Димов е министър на околната среда и водите. На 10 януари 2020 година той подаде оставка, която бе в ефира на БТВ.

Не случайно е сигнализирана прокуратурата, защото това е очевидно нарушение на закона, допълни той.

Министър Димов каза, че по време на проверката на Районната инспекция се е оказало, че целостта на опаковките не е нарушена. „Така, че в момента не е опасно, но като цяло това не може да бъде там и трябва да бъде изнесено. Другият въпрос е къде ще бъде изнесено. Транспортирането на опасни отпадъци има строг регламент, строг режим на контрол. Ако той е нарушен, това отново отива в сферата на криминалното”.

Повод за думите му стана случаят, при който бе установено, че на площадката на военно предприятие и в склад в Панагюрище, на метри от къщите, се съхраняват незаконно опасни отпадъци, химикали бои строителни материали варели с токсични и запалими отровни вещества. След този случай регионалната екоинспекция даде собственика им на прокурор.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
1787 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
бай уй

2017.09.19 | 21:14

1
БОКЛУКА НЕНО ДАВА АКЪЛ?усмихнат педерас,

Добави коментар

Водещи новини