Ангел Джамбазки защити българските граничари

  • 07 септември 2017 11:48

  • 2851
  • 4
Ангел Джамбазки защити българските граничари
© Булфото

Заместник-председателят на ВМРО и български представител в Европейския парламент Ангел Джамбазки изпрати писмо до холандската си колежка Кати Пири, в което иска обяснения за твърденията й, с които обвинява български гранични служители от "Капитан Андреево" в корупция, съобщават от пресцентъра на ВМРО.

"Българската гранична полиция заплашва холандски граждани от турски произход. Проблем, който съществува от години, но, на който най-накрая трябва да се обърне внимание. Заедно с белгийската ми колежка Катлийн ван Бремп зададохме въпроси пред Европейската комисия и ще включим всички преживявания, споделени с нас в черна книга, която ще предоставим на българското правителство", е написала във Фейсбук евродепутатката, която е член на групата на ПЕС в ЕП, посочват от ВМРО.

Според Ангел Джамбазки това твърдение е скандално и обидно. "В България, когато някой твърди, че е изнудван, заплашван, или му е искан подкуп от служители на МВР, то той трябва да го докаже, с годни доказателства, пред съда и прокуратурата", настоява Джамбазки и призовава Пири да даде доказателства за обвиненията си. "В противен случай ще дължите извинение на стотиците служители на МВР, които носят служба по охрана на външната граница на ЕС в изключително трудни условия, пазейки живота, здравето, имуществото на гражданите на държавите-членки", заявява той.

Писма за случая българският евродепутат е изпратил до ръководството на Европейския парламент и Европейската комисия. Джамбазки алармира, че твърденията на Пири, неподкрепени с годни доказателства, са клевета, обидни са и са неприемливи за труда на българските служители на МВР, които, "охранявайки външната граница на ЕС, между България и Турция, пазят и гражданите на държавите-членове от проникването на нелегални имигранти и терористи".

Последвайте канала на

Константин Тодоров
2851 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар

2017.09.10 | 14:00

4
УПРАЖНЯВАТ КОНСТИТУЦИОННИТЕ СИ ПРАВА ДА ГЛАСУВАТ ПРЕЗ МИНАЛИТЕ ИЗБОРИ.В НИТО ЕДНА ЕВРОПЕЙСКА СТРАНА НЯМА ПОЧВА НА ПОДОБНИ КАТО ВАС ,БЪЛГАРИЯ Е ЕДИН РАЗГРАДЕН ДВОР ЗАТОВА ВИРЕЕТЕ

2017.09.07 | 20:56

3
не е защитил българските граничари , а ;правото; на рекет защото явно има % и за политиците , има огромна разлика в патриотизма и закрилата на престъпления

2017.09.07 | 20:56

2
АБЕ ДЖАМБАЗИН-ТЪРГОВЕЦО НА ЖИВОТНИ ГРАНИЧАРИТЕ И ПОЛИЦАИТЕ НЯМА ДА ОСТАНАТ НАЗАД Я ОТ ВАШИТЕ ЛЪЖЕПАТРИОТИ-ФУРНАДЖИЙСКИ ЛОПАТИ В ЛИЦЕТО НА СИМЕОНОВ И КАРАКАЧАНОВ КОГАТО ОРГАНИЗИРАХТЕ МИТИНГИ И БИХТЕ НА БЪЛГАРО-ТУРСКАТА ГРАНИЦА НЕВИННИ НАШИ ГРАЖДАНИ ТРЪГНАЛИ ДА У

2017.09.07 | 20:56

1
Хиляди пъти поздравления на Борисов ,че не уйдисва на вашите тъпи акъли и води една балансирана политика на Балканите с нашите съседи.

Добави коментар

Водещи новини