Министър Ангелкова: Представители на хората с увреждания ще се включат в Съвета по законодателство

  • 28 август 2017 20:14

  • 1881
  • 2
Министър Ангелкова: Представители на хората с увреждания ще се включат в Съвета по законодателство
© Министерство на туризма

Представители на хората с увреждания ще се включат в Съвета по законодателство към министъра на туризма, чието учредяване предстои.

Това е станало ясно след проведена среща между министъра на туризма Николина АнгелковаНиколина Ангелкова Николина Ангелкова е министър на туризма. Родена е на 30 ноември 1979 г. Възпитаник е на Harvard и представители на Център за психологически изследвания, съобщиха от Министерството на туризма. "Министерство на туризма ще подкрепи всяка добра инициатива, която би подпомогнала създаването на по-достъпна среда за хората с увреждания", е завила министър Ангелкова и е допълнила, че именно потърпевшите от недостъпна среда граждани могат да посочат проблемите, с които се сблъскват в ежедневието си.

Представителите на Центъра за психологически изследвания, който работи активно за нуждите на хората с увреждания, са предложили на министъра на туризма различни дейности, които да подпомогнат достигането на стандартите по Конвенцията на ООН за правата на хората с увреждания. Освен с включването в Съвета по законодателство, представителите на хората с увреждания ще работят активно с Министерство на туризма и по различни инициативи за общодостъпна среда.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
1881 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
НАЙ ДОБРИЯ ГРОБАР Е МЪРТВИЯ......УБИЙ ГРОБАР СПАСИ

2017.08.29 | 18:16

2
НАЙ ДОБРИЯ ГРОБАР Е МЪРТВИЯ......УБИЙ ГРОБАР СПАСИ БГ ОТ УПАДЪК И РАЗРУХА.....НАЙ ДОБРИЯ ГРОБАР Е МЪРТВИЯ......УБИЙ ГРОБАР СПАСИ БГ ОТ УПАДЪК И РАЗРУХА.....НАЙ ДОБРИЯ ГРОБАР Е МЪРТВИЯ......УБИЙ ГРОБАР СПАСИ БГ ОТ УПАДЪК И РАЗРУХА.....
hayabusa

2017.08.29 | 18:15

1
я да видим в тази голема глава..дали има файда от нея или това не пречи да е куха :Д

Добави коментар

Водещи новини