Приет е годишният доклад за състоянието на националната сигурност

  • 23 август 2017 12:36

  • 1379
  • 1
Приет е годишният доклад за състоянието на националната сигурност
©

Правителството одобри Годишния доклад за състоянието на националната сигурност и ще го внесе за разглеждане от Народното събрание, съобщи пресслужбата на кабинета.

Основна цел на доклада е да представи оценките на изпълнителната власт за рисковете, опасностите и заплахите пред националната сигурност, за ефективността и ефикасността на политиката за национална сигурност, за действията, които институциите на държавната власт планират да предприемат през следващия период.

В доклада се съдържат информация и оценки за вътрешно-политически събития, за процеси по реализиране на международни проекти и за събития в конфликтни райони в чужбина.
Опасностите от външнополитически характер за националната сигурност на България през 2016 г. са произтичали основно от продължаващите бойни действия в Сирия, от предизвикания от тях, както и от нестабилността в други райони на света, бежански и миграционен натиск към страните от Европейския съюз, се посочва в доклада. Съществен дебат за състоянието на света в европейски мащаб е предизвикал и резултатът от референдума във Великобритания за излизане от Европейския съюз.

Във вътрешен план докладът разглежда аспектите на финансовата, икономическата и енергийната сигурност, социалната сигурност, сигурността в отношенията човек-природа, вътрешния ред, дейностите на чужди специални служби, състоянието на отбраната, киберсигурността, дейността по защита на класифицирана информация.
Проектът на доклада е разгледан и одобрен на заседание на Съвета по сигурността към Министерския съвет на 21 юли.

Последвайте канала на

Нора Виткова
1379 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2017.08.23 | 12:43

1
Приет е план за сигурност на една разградена, обрана, омаскарена пред света страна. И сигурно ще струва скъпо.

Добави коментар

Водещи новини