Крум Зарков: Не се разбра срещу кого и за какво е сигналът за "Цанков камък"

  • 15 август 2017 08:00

  • 3948
  • 3
Крум Зарков: Не се разбра срещу кого и за какво е сигналът за "Цанков камък"
© БНТ

Предложеният текст от Министерството на правосъдието за антикорупционен орган няма да сработи. Той е концептуално сгрешен и трябва да бъде преработен. Това каза в сутрешния блок на БНТ членът на Изпълнителното бюро на БСП Крум Зарков.

Антиокорупционният орган трябва да се бори само с корупцията по високите етажи на властта и да има разследващи правомощия. Основната фигура на този орган, председателят, трябва да бъде надпартийна фигура и да бъде назначавана от президента. Това са основните линии в законпроекта ни, които се отличават от този на ГЕРБ, и те са съществени, заяви Зарков.

Според проекта на социалистите от личността на председателя на антикорупционния орган ще зависи много. Затова искаме да има ясна отговорност за това кой го назначава, обясни Зарков.

Корупционните престъпления са едни от най-трудните за засичане, тъй като повечето замесени хора имат интерес това да остане тайна. Ето защо разследващата агенция трябва да е независима, каза още социалистът.

По думите на Крум Зарков искането на ГЕРБ прокуратурата да провери проекта "Цанков камък" е пиар акция. Не се разбира срещу кого и за какво е подаден сигналът, заяви членът на ръководството на БСП.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
3948 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2017.08.15 | 23:55

3
ЩЕ РАЗБЕРЕТЕ ДРУГАРИ, ЩЕ РАЗБЕРЕТЕ ХАХАХА
Възмутен

2017.08.15 | 23:55

2
БСП да не се прави на ощипана мома. Тя окраде Б--я.
Крум

2017.08.15 | 23:55

1
Това сукалче и то на държавната софра. Аман от лапачи и аматьори в политиката.

Добави коментар

Водещи новини