Александър Ненков: Голяма част от парите за "Цанков камък" са отишли в нечии джобове

  • 15 август 2017 07:35

  • 11327
  • 4
Александър Ненков: Голяма част от парите за "Цанков камък" са отишли в нечии джобове
©

През 2010 г. ГЕРБ пак сезира главния прокурор за проекта "Цанков камък", така депутатът отговори на обвиненията, че след 7 години този скандал отново набира сила. “Основният ни мотив е, че този проект е абсолютно нерентабилен и няма полза за държавата“. Това каза Александър Ненков от ГЕРБ в ефира на БТВ.

„Ремонтът не е планов оказва се, че има пукнатини в мембраната на язовира. Сумата не е голяма, но това означава, че един проект, който е струвал много скъпо на данъкоплатеца има проблем от техническа гледна точка. Тук говорим за схеми“, добави той.

По думите му „Цанков камък“ никога не би могъл да възвърне своята инвестиция. „Миналата година този проект е донесъл 15 милиона приходи. Направете си сметка колко години ще са нужни, за да се изплати“.

„Много ме дразни отношение на БСП, тяхното неглижиране към вложените милиарди по различни проекти започнати по време на Тройната клоалиция. Красиво съоръжение е „Цанков камък“, но без никакъв смисъл. Такива проекти трябва да се правят, проблемът е начинът, по който се правят“, уточни Ненков.

„Факт е, че първоначално проектът е трябвало да струва 440 млн. лева, накрая става един милиард. Пътят, който трябва да се построи също се е оскъпил. Същият рецидив се оказа в с АЕЦ "Белене". Трябва да прави 80 мегавата, а реално работи 5-6 месеца в годината“, коментира депутатът от ГЕРБ.

„Очевидно е, че много голяма част от парите са отишли в нечии джобове. Това трябва да стане ясно след проверка на прокуратурата. Тези пари можеха да отидат за нещо по-полезно“. Ненков обаче успокои, че опасност за хората няма.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
11327 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
AC DC

2017.08.15 | 21:49

4
Като се изказва по някаква тема поне да е попрочел нещо. Цанков камък не е само съоръжение за производство на ел. енергия, а съоръжение за управление на водите в един район. Производството на ел.енергия е просто съпътстващо. Да попита сегашната министърка Теменужка, плащани

2017.08.15 | 21:48

3
Ами кажете в чий, бе - нали всички кльопате от една копаня! Само пушилка се вдига, за разсейване на простия електорат!

2017.08.15 | 21:48

2
и туй гейче ли разбира от язовири
СВИНЧО ВСИЧКО Е ОКЛЕПАНО

2017.08.15 | 21:47

1
ТОВА ЛАЛУГЕРЧЕ ИМА ЛИ НЕЩО ДА РАЗБИРА. ДАЙТЕ МУ КЪРПИЧКА...

Добави коментар

Водещи новини