Антикорупционният закон не търси възмездие, обяви зам.-министър на правосъдието

  • 01 август 2017 13:07

  • 1855
  • 1
Антикорупционният закон не търси възмездие, обяви зам.-министър на правосъдието
© gettyimages (архив)

Идеята на закона за противодействие на корупцията не е да се търси възмездие, а възстановяване на справедливостта сред обществото.

Това каза заместник-министърът на правосъдието Евгени Стоянов. И призна, че много трудно се събират доказателства по дела за незаконно забогатяване. Новият антикорупционен закон предвижда да има един общ орган-комисия, която дори ще има право да прилага СРС-та. Новата комсия ще има и доброволни сътрудници. Тя ще е с петима членове.

Всеки с висш държавен пост, в чиято декларация за имуществото има несъответствие за над 5000 лв. ще бъде предаван на данъчните. При по-голямо разминаване ще се прави и 10-годишна проверка. Може да се стигне и до конфискация. Стоянов каза още, че с новия закон биха се решили доста недобре работещи текстове в сегашното законодателство. А и няма да има редица органи, чиято дейност частично се дублира. Общинските съветници, главни архитекти, директори на болници, ректори на университети също вече ще подават декларации.

Последвайте канала на

БТА
1855 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2017.08.02 | 16:44

1
справедливост за ;обществото; ? и кое общество ? на КОЙ и компания ? на надбягващите се с охлюви ? на чешащите коня ? още 50 години преход , и още две унищожени поколения заради ненаситната алчност на изродите с власт

Добави коментар

Водещи новини