Славчо Велков: Черният списък на Турция е провокация към България

  • 18 юли 2017 08:54

  • 4415
  • 4
Славчо Велков: Черният списък на Турция е провокация към България
© Нова телевизия

Най-малко в този доклад са испанци и българи, най-много са саудитци. Той неслучайно се обявява около годишнината от т. нар. преврат, тъй като това е опит за контролирано изпускане на информация с цел да се покаже, че Турция е заплашена от тероризъм, но се справя. Това каза в сутрешния блок на Нова телевизия експертът по антитероризъм и депутат от БСП Славчо Велков по повод информацията, че 77 българи са със забранен достъп до Турция заради връзки с "Ислямска държава", според оповестен в Турция доклад.

Този ход е насочен към успокояване и контролиране на вътрешния електорат. Този доклад може да бъде причислен към хибридните способи, тъй като излиза в близки до Ердоган медии. Интересното е, че нашите консулства не са запознати с нещо подобно, тъй като международната практика го изисква, отбеляза Велков.

Независимо от демонстрираните топли отношения с Турция след посещението на нашия премиер, Турция има своя интерес и го преследва. Може да се каже, че тези отношения не са толкова топли, щом се допуска подобна провокация към Република България, заяви експертът.

Нормална практика е Министерството на външните работи да изиска информация по случая и да се каже кои са тези хора, ако са на територията на България, каква дейност извършват, кого заплашват и да се предприемат необходимите мерки, посочи Велков.

По думите му може да се допусне, че опитът за преврат в Турция е инсценировка. Годишнината беше организирана като голям празник – за някои може и да е такъв, тъй като е датата, която даде възможност за придобиване на неограничена власт, коментира депутатът.

Според Славчо Велков Турция вече е загубена за каузата "присъединяване към Европейския съюз".

Последвайте канала на

Константин Тодоров
4415 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар

2017.07.18 | 19:14

4
Костовизмът разби армията за не му отнеме властта, надупени сме на Турция, може да ни има когато поиска.

2017.07.18 | 19:14

3
РАДЕВ КАЗА, ЧЕ ЧЕРЕН СПИСЪК НЯМА НО БЕСЕПЕБОКЛУЦИТЕ ПРОДЪЛЖАВАТА ДА СИ ЛАЯТ. ПРАТЕТЕ СЛАВЧО В ТУРЦИЯ ДА МУ ЗАТВОРЯТ ПЛЮВАЛНИКА.

2017.07.18 | 19:13

1
Министерството на външните работи или консулствата и посланиците няма как да искат такава информация ,след като всичко ,което става и решава Турция спрямо България става съгласувано с ББ.Така ,че там е заровено кучето.Дано тези топли в кавички хотношения ,не изиграят лош

2017.07.18 | 19:13

2
НА ПОЗИТАНО Е ЗАРОВЕНА МЪРШАТА ЗАТОВА СМЪРДИ

Добави коментар

Водещи новини