Цачева откри в Плевен Център за безплатна правна помощ

  • 17 юли 2017 15:01

  • 1231
  • 4
Цачева откри в Плевен Център за безплатна правна помощ
© Булфото

Министърът на правосъдието Цецка ЦачеваЦецка ЦачеваЦецка Цачева Данговска е министър на правосъдието в кабинета "Борисов 3" от 4 май 2017 г. одо 23 днес откри в Плевен 10-тия в страната Регионален център за безплатна правна помощ.
Министър Цачева посочи, че Центърът се открива в деня, когато се отбеляза годишнина от Международния ден на правосъдието.

Когато говорим за правосъдие, винаги става дума и за справедливост, подчерта Цачева и перефразира сентенция, според която "да си добър съвсем не е толкова трудно - трудно е да бъдеш справедлив". Министърът допълни, че винаги е имала специално отношение към достъпа до правна помощ, както и че новооткритият център ще дава възможност гражданите в по-уязвимите групи да могат безплатно да получават квалитетна компетентна правна помощ.

Цачева припомни, че първите подобни центрове у нас са стартирали по линия на проекта на Норвежкия механизъм. Целта е една - да имаме по-бързо, по-добро и много справедливо правосъдие, отбеляза министърът на правосъдието.


Успешна работа на Центъра пожелаха и Ралица Негенцова - председател на Висшия адвокатски съвет и председателят на Националното бюро за правна помощ в София Елена Чернева.


Юристите, които ще работят в Центъра ще бъдат подбирани и ще получават за своята работа минимални възнаграждения, осигурени от държавата. Те ще могат да помагат от началото на септември на нуждаещите се хора от уязвими социални групи - семейства, отговарящи на условията за получаване на месечни и целеви помощи за отопление, лица - настанени в специализирани институции за предоставяне на социални услуги, на пострадали от домашно или сексуално насилие, от трафик на хора или от други престъпления.


Предвижда се Центърът да предоставя изнесени консултации и правни съвети в селищата на Плевенския съдебен район.
Гости на откриването бяха областният управител Мирослав Петров, кметът на Плевен Георг Спартански, председателят на общинския съвет Мартин Митев, ръководители на съдилища.

Последвайте канала на

Нора Виткова
1231 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар

2017.07.19 | 11:00

4
супер сега като набият лекар, ще може безплатно да се консултира с чачева и сие

2017.07.17 | 20:50

3
за травестит няма място в политиката

2017.07.17 | 20:50

2
Там много я уважават тая грозница.

2017.07.17 | 20:50

1
GADEN TRAVESTIT

Добави коментар

Водещи новини