Деница Златева: За моя мандат няма одобрен нито един допълнителен разход за НДК

  • 12 юли 2017 13:33

  • 1826
  • 4
Деница Златева: За моя мандат няма одобрен нито един допълнителен разход за НДК
©

За моя мандат няма одобрен нито един допълнителен разход за НДК, още по-малко е взето решение за увеличение на капитала на дружеството.

Това на писа в профила си във Фейсбук Деница ЗлатеваДеница Златева Деница Златева е служебен заместник министър-председател по подготовката на българското. Като служебен вицепремиер тя отговаряше за подготовката на Председателството на България на Съвета на ЕС. Поводът е вчерашното изслушване на ресорни министри във временната парламентарна комисия за НДК. Златева посочва, че в рамките на нейния мандат междуведомствени работни групи, създадени от Томислав Дончев в частта "НДК" и от Румяна Бъчварова в частта "Сигурност", са обобщили всички допълнителни изисквания за ремонтните дейности, осигуряване на сигурността на събитията, оборудването на пресцентъра и допълнителните разходи на НДК, които са били остойностени на 36 млн. лв. "И на мен ми беше изпратен над 50 страници доклад, който приех за сведение и предадох на министър Лиляна ПавловаЛиляна Павлова Лиляна Павлова Николова е министър за Българското председателство на Съвета на ЕС 2018. Родена, която на 8 юни 2017 г. внесе в МС ПМС и РМС за увеличение на капитала на НДК в размер на 28 млн. лв.", отбелязва Златева. "Днес разбирам, че имало одобрени от мен документи за допълнителните разходи. Очаквам ресорния министър да ми ги предостави", посочва тя.

Относно информацията, че е одобрила Годишния финансов отчет за 2016 г. и е освободила от отговорност Съвета на директорите на НДК, Златева уточнява, че този акт по никакъв начин не ги освобождава от административна и наказателна отговорност и, ако има установени злоупотреби и нарушения, те отговарят пред закона. Златева отбелязва, че в рамките на мандата й е започнала проверка по сигнал в ДАНС за предхождащ период. "Оказвала съм всякакво съдействие, включително с издирване на доклади и решения на междуведомствената работна група, които не бяха открити в официалното деловодство на МС", заявява тя.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
1826 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
ЧЕРВЕН ПИТБУЛ

2017.07.12 | 18:33

4
По обратната захапка ще ги познаете .

2017.07.12 | 18:33

3
СОЦИАЛИСТ И ЦИГАНИН НИКОГА НЕ ЛЪЖАТ

2017.07.12 | 16:20

1
Е ,ДА ..ТАЯ РАБОТА Я ОСТАВИХА НА ГРОБ И БЪЛГАРИН...И ТРЯБВА ДА ПРИЗНАЯ ..ДОБРЕ ИМ СЕ ПОЛУЧАВА...

2017.07.12 | 18:33

2
БОЖЕ .ТАЯ Е ПО ГРОЗНА И ОТ СВИНЕТКА И КАРАТА ..ВЗЕТИ ЗАЕДНО ..КАКВО Е НОВОТО ЛОГО НА БСП ..ГРОЗОТАТА ЩЕ ЗАВЛАДЕЕ СВЕТА ЛИ ?

Добави коментар

Водещи новини