Старозагорските депутати от ГЕРБ: Нека спрат спекулациите - България е много далеч от финансов апока

  • 10 юли 2017 12:31

  • 4742
  • 5
Старозагорските депутати от ГЕРБ: Нека спрат спекулациите - България е много далеч от финансов апока
© ГЕРБ

Имаше много черни прогнози за състоянието на фискалния резерв на България след изплащането на външен дълг за близо 2 млрд. лв. Те не се сбъднаха и целяха само популизъм и сплашване на хората.

Това обявиха днес на пресконференция народните представители от ГЕРБ в Стара Загора Емил Христов, Борис Кърчев, Маноил Манев и Радостин Танев, съобщиха от пресцентъра на партията. „След направата и на втория транш за тази година, с което нивото на дължимото от България намалява до около 25% от БВП, това доведе до спестяване на разходи за лихви“, уточни Емил Христов. Той посочи, че това е правилният път за работа от страна на Министерството на финансите и подчерта, че очевидно България е много далече от финансовия апокалипсис, неведнъж артикулиран от опозицията.

„Трябва да се каже, че точно благодарение на акумулираните суми в държавния резерв, отпада нуждата от пускане на нови облигации на външните пазари през 2017 г. За първите пет месеца на тази година държавната хазна отново е с излишък. И докато фискалният резерв е на изключително високи нива, държавният дълг намалява“, допълни Радостин Танев.

 „На фона на всички спекулации на опозицията, че Народното събрание не работи, че депутатите не работят, че едва ли не държавата ни умира – фактите говорят друго“, заяви народният представител Маноил Манев. Той даде подробности около работата на Комисията по вътрешна сигурност, на която е член. „В последните седмици на дневен ред е темата с протестите на полицаите и служителите на МВР. Това, за което говорим днес, е тясно свързано с реалността у нас. Добрата финансова политика, събираемостта, както и стабилността на финансовия резерв, дава възможност за промени и подобрения във всички направления“, допълни Манев. Той уточни, че е направена крачка към изплащането на парите за униформи, нещо, което досега не е било уредено законово. „Работи се за увеличаване на средствата за извънреден труд, както и към евентуалното нарастване на месечните им възнаграждения, когато има възможност за това“, каза още депутатът.

По време на срещата със старозагорските медии бе акцентирано и върху още няколко теми – промените в Закона за движение по пътищата, предстоящото разглеждане на проекта за Закона за доброволчеството, както и подробности около работата на  Комисията по вътрешна сигурност и обществен ред.

 „Отпадането на знак Е24 от Закона за движение по пътищата е стъпка към ограничаването на инцидентите, причинени от висока и несъобразена скорост. Предстои ни още много работа, но тази черна статистика за загиналите и ранените по пътищата трябва да бъде ограничена“, категоричен бе депутатът Борис Кърчев, който е член на Комисията по транспорт, информационни технологии и съобщения. Той припомни, че се обмисля оптимален вариант за изработване на отделни нормативни уредби, с които да се рамкират правилата на пътя, на обучението, на регистрацията и на санкционирането.

Временната комисия, на която Емил Христов е председател, занимаваща се с проучване на процедурата по избор на нов тип боен самолет, активно работи, уточни депутатът. „Приехме вътрешните правила за дейността на комисията, както и списъка, с който изискваме първата част от документите от Министерство на отбраната. Той заяви, че е крайно необходимо да се избягва политизирането на темата и внасянето на напрежение, както при работата на Временната комисия, така и когато става дума за работата на Парламентарната комисия по отбрана.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
4742 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар

2017.07.11 | 06:29

5
ЩЕ ЛЪЖАТ,КАК НЯМА.КАКВО ОЧАКВАТЕ ОТ ШАЙКА.
АНТИ ГЕЙБЕРИСТ

2017.07.11 | 06:29

4
ПРЕДИ ИМАХМЕ МУТРИ В ДЪРЖАВАТА,СЕГА МУТРИТЕ СИ ИМАТ ДЪРЖАВА.БОКОЛАНДИЯ
тези същите боклуци

2017.07.11 | 06:29

3
че при Орешарски заем от един милиард ще е катастрофален. Сега при над 20 милиарда за една година всичко е наред нали?

2017.07.10 | 20:03

2
ИМА ДИМ ,НЯМА ОГЪН ...ГРОБ ПАК СА ЗАПАЛИЛИ ЛАЙНАТА НА КРАВАТА...

2017.07.10 | 20:03

1
Когато ТИКВАТА е пратил тия герберастки лайнари да ни лъжат , това означава НИКАКВО ДОВЕРИЕ и че ИСТИНАТА Е ТОЧНО ОБРАТНАТА !

Добави коментар

Водещи новини