Американският посланик: Никой отвън не трябва да диктува на България какви изтребители да закупи

  • 07 юли 2017 13:50

  • 4773
  • 8
Американският посланик: Никой отвън не трябва да диктува на България какви изтребители да закупи
© Булфото (архив)

Никой отвън не трябва да ви диктува какво да направите. Tова заяви посланикът на САЩ у нас Ерик Рубин по темата за закупуване на нови изтребители за авиацията на България. Това стана по време на дискусия организирана от Атлантическия клуб в България за евро-атлантическите отношения между България и САЩ, в която участва и премиерът Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г.

Трябва вие, а не друг, да вземете много тежки и сериозни решения по въпроса с изтребителите. НАТО и САЩ подкрепят инициативата ви за модернизация на армията, каза още Ерик Рубин.

Рубин коментира, че освен разходите, които са много важни, трябва да се проверят какви ще бъдат способностите в бой на тези самолети и други технически спецификации. Посланикът отбеляза, че САЩ са готови да помогнат на българските власти с експерти по въпроса. Той подкрепи визията на премиера Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г и вицепремиерът и министър на отбраната Красимир КаракачановКрасимир Каракачанов Красимир Дончев Каракачанов е заместник министър-председател по обществения ред и сигурността, че модернизацията в сектор "Отбрана" трябва да е насочена към развитие на родната военна промишленост.

Радваме се, че търсите повече източници за природен газ и напредвате, надяваме се скоро да започнете да получавате и разпространявате газ, заяви Рубин и допълни, че САЩ подкрепят енергийната независимост, към която България се стреми. Той допълни, че страната ни вероятно ще бъде силно зависима, ако има само един източник на нефтени продукти, природен газ и други енергийни ресурси.

Посланикът каза още, че САЩ ще подкрепят и работят с България за постигане на поставените цели при предстоящото европредседателство за икономически растеж, стабилност и просперитет на Балканите.

Относно бизнес климата у нас, посланикът на САЩ коментира, че потенциалът за инвестиции е огромен, но средата не е идеална и не дава увереност на инвеститорите. Той отбеляза, че този проблем трябва да се реши, както и да се подобри съдебната система и да се работи по демографския проблем. По думите му младите българи ще останат в страната, ако има добри работни места и заплати.
Рубин изрази и подкрепата на САЩ за идеята ЕС да станат колективен член на НАТО. Позиция подкрепена и от България. По думите му това е положително решение.

В речта си, посланикът припомни думите на президента Доналд ТръмпДоналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 г. в нюйоркския от вчера във Варшава, че НАТО трябва работи заедно срещу силите от юг и изток, които заплашват евроатлантическите ценности и изграденото до момента.

Рубин отбеляза, че Европа е изправена пред много заплахи и предизвикателства, както и на натиск от страна на Русия да установи влияние в региона. В тази връзка по думите му е ясно, че трябва да се модернизира военната сила на държавите, за да защити ЕС и НАТО и това да допринесе за сигурността. Той благодари на премиера Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г, че е заделил средства и вече 2% от БВП ще бъдат отделяни за армията. И изрази задоволство, че България е поела по пътя за модернизация и инвестиции във военния сектор.

Посланикът каза също, че е негов приоритет е президентът на САЩ Доналд ТръмпДоналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 г. в нюйоркския да посети България, но не може да обещае, че това ще се случи, пише БТА.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
4773 8

Свързани новини

Коментари 8

Добави коментар

2017.09.03 | 18:35

6
Това най важи за САЩ и Турция. Тези ако не се месят и нашето правителство не ги слуша ще сме много добре, но парите казват друго.......
Запознат

2017.09.03 | 18:35

8
Русия и русофилите са най--големия враг на Б--я. Всички предателства в историята ни са от русофилите. Те са АНТИБЪЛГАРИ.
Запознат

2017.09.03 | 18:35

7
Русия и русофилите са най--големия враг на Б--я. Всички предателства в историята ни са от русофилите. Те са АНТИБЪЛГАРИ.

2017.09.03 | 18:35

5
Да бе, кой ли ти верва?

2017.09.03 | 18:35

4
НИКОЙ ОТВЪН ..САМО ОТ УЛ.КОЗЯК МОЖЕ..ТЕ ЩЕ СЪВЕТВАТ БОКО ..АКО НЕ СЛУША ,ЩЕ МУ ПУСНАТ КУЧЕТО ЦРУ ...И ЩЕ ГО ЛАЕ ГЪСОКА...

2017.09.03 | 18:35

3
бла-бла-бляяя....

2017.09.03 | 18:35

2
КОЙ ГО ПИТА ТОЗИ ИЗТРЪПНЯК.ТОЙ ЛИ ЩЕ НИ КАЗВА

2017.09.03 | 18:35

1
КАКВА ОТБЛЪСКВАЩА ФИЗИОНОМИЯ ИМА ТОЗИ БОКЛУК

Добави коментар

Водещи новини