ГЕРБ към БСП: Спрете да въвличате президентската институция в измислени войни (видео)

  • 07 юли 2017 11:45

  • 3533
  • 0
ГЕРБ към БСП: Спрете да въвличате президентската институция в измислени войни (видео)
© Novini.bg

Искам за пореден път да препотвърдя ангажимента на партия ГЕРБ за създаване на единен антикорупционен орган. В последните дни виждаме обрат при колегите от БСП, Само преди няколко месеца което те публично атакуваха това предложение. Днес лидерът на БСП г-жа Нинова изрази коренно противоположна позиция. Това се посочва в декларация от парламентарната група на ГЕРБ, прочетена от Снежана Дукова от парламентарната трибуна.

Ние приемаме тази промяна в позицията като подкрепа. Надяваме се, че тази подкрепа ще продължи и в слдващите месеци, когато ще внесем нашите предложения в антикорупционния закон.

Ние не се страхуваме да се борим с корупцията, както по високите етажи на властта така и по по-ниските. Приемаме това като предизвикателство. Вече започнахме реформа и в администрацията, която ще се пребори и с корупцията, посочи Дукова. „Оценяваме като неискрен симптом обвиненията от последните дни, че новосформираната временна комисия за разследване на избора на нов боен самолет, която наричат трибунал. Парламентът не може да издава присъди, но е длъжен да упражнява контрол, особено, когато става въпрос за интереса на данъкоплатците и разходването на големи средства. Българските граждани трябва да бъдат започнати с начина, по който се харчат техните пари“, подчерта Дукова.

Ние не се страхуваме да водим война с корупцията. Не сме си позволявали неискреност. Това е и причината да спечелим всички избори през последните 10 г., припомниха от ГЕРБ

От ГЕРБ призоваха левицата да спре да въвлича президентската институция в измислени войни и да я използва за постигане на политически цели.


Последвайте канала на

Мая Йорданова
3533 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини