Мария Габриел: Обединението винаги е било крайъгълен камък в работата ми

  • 04 юли 2017 17:46

  • 2130
  • 9
Мария Габриел: Обединението винаги е било крайъгълен камък в работата ми
©

Първите ми думи са на благодарност - за всички ангажирани в отделните фази на процеса по избирането ми за еврокомисар. Това посочва в изявление Мария ГабриелМария Габриел Мария Иванова Габриел е родена на 20 май 1979 г. в Гоце Делчев. През 1997 г. завършва Езикова, одобрена днес от Европейския парламент за еврокомисар по цифровизацията.

Благодаря на българското правителство за номинацията и оказаното доверие. Благодаря на колегите от ЕП и експертите от генералните дирекции на Европейската комисия за подготовката за изслушването ми. Благодаря на всички, участвали в изслушването парламентарни комисии и на колегите от тях за задълбочените въпроси. Благодаря на гражданите за подкрепата и куража, които ми даваха и дават. Благодаря на всички колеги от различните политически групи в ЕП, които гласуваха да бъда тази от тях, която да продължи да взима под внимание идеите им, но вече на ниво еврокомисар, добавя тя.

За мен е важен и вотът на онези, които не са намерили достатъчно мотивация да ме подкрепят. Взимайки предвид вота на всички, ще продължа с две думи напред - отговорност и обединение. Отговорност да подкрепя прилагането на стратегията за цифровия единен пазар, приета от ЕК през май 2015 г. и основаваща се на три стълба - подобряване на достъпа на потребителите и бизнеса до цифрови стоки и услуги, благоприятни условия и равнопоставеност за цифровите мрежи и иновативни услуги, и увеличаването на потенциала за растеж на цифровата икономика. Отговорност да работя така, че всеки европейски гражданин да усеща в ежедневието си ползите от цифровите технологии, като едновременно с това се чувства сигурен и защитен.

Именно това ще бъде първостепенен приоритет в работата ми - гражданите да бъдат в центъра на всички действия, свързани с цифровия единен пазар. Това включва създаването на среда, която да позволи на всички европейци да се възползват изцяло от многобройните възможности, които ни предоставят цифровите технологии. Затова е много важно да наблегнем на новите умения, които трябва да бъдат придобити. Това ще позволи на всеки от нас да се адаптира към цифровата трансформация и новите изисквания на пазара на труда. На въпроса за въздействието на цифровата революция върху работните места и как да отговорим на това предизвикателство отдавам приоритетно значение. Решена съм да приложа натрупания опит в политиката, парламентаризма и дипломацията за постигането на политически споразумения със съзаконодателите по предложенията, свързани с кода за електронни далекосъобщения, реформата на авторското право, аудиовизуалните медийни услуги, геолокализацията, добавя Габриел.

Имам намерение да реализирам нови целеви инициативи в областта на киберсигурността, регулирането на платформите и трансграничния поток от данни, в съответствие с междинния преглед на стратегията за цифровия единен пазар. За постигането на тези цели поставям в центъра обединението, което винаги е било крайъгълен камък в работата ми. В действията си ще се ръководя от стремежа самият ресор да се превърне в обединител, защото цифровите технологии отдавна не са ограничени само до сектори, по традиция свързани с информационни и комуникационни технологии.

Сред моите приоритети ще бъде и предстоящото от 1 януари 2018 г. българско председателство на Съвета на ЕС. Именно нашето председателство ще има решаваща роля за завършването на цифровия единен пазар. В 18-месечната програма на Съвета, приета наскоро, която ще се изпълнява и по време на председателството на България, трите председателства определят сред приоритетите си финализирането на работата по различните инициативи и действия на цифровия единен пазар. Навременното предоставяне на конкурентен цифров единен пазар не само ще предложи нови възможности на гражданите и бизнеса да отключат иновациите и потенциала за растеж, но ще създаде заетост и ще насърчи конкурентоспособността на ЕС. Разполагаме с необходимите инструменти, разнообразие на идеи, воля и решителност да превърнем Европа в лидер в новите технологии. Ще работя за това, заявява Мария ГабриелМария Габриел Мария Иванова Габриел е родена на 20 май 1979 г. в Гоце Делчев. През 1997 г. завършва Езикова.

Филип Епитропов
2130 9

Свързани новини

Коментари 9

Добави коментар
hayabusa

2017.07.05 | 09:31

9
вие още ли си вервате,че ние ви верваме :Д

2017.07.05 | 09:31

8
КЪЩАТА ПАДА,ТЯ ТРЪГНАЛА ДА ТЪРСИ БОЯ ДА БОЯДИСВА.

2017.07.05 | 09:31

7
пуйка
малкия

2017.07.05 | 09:31

6
КАЖЕТЕ ИСТИНАТА ЗА БЕЗРАБОТИЦАТА. ТОЧНО
оня с коня

2017.07.05 | 09:31

5
Вашата партия всява омраза и разделение, шефа ви Сорос ви е сложил думите които говорите. Защитавате гейовете а не спирате да сипете омраза върху комунистите, които отдавна са в историята.
Професор

2017.07.05 | 08:44

4
Срамувам се!
mariya miteva

2017.07.05 | 08:43

3
prodajni4ka na tqlo i i darjava

2017.07.05 | 08:42

2
политиците ни са пълен шит...., моля ви да ми помогнете да спрат предаването на канала и семейни воини, моля!!!

2017.07.05 | 08:42

1
жирафоиден селски курвоид

Добави коментар

Водещи новини