Валери Симеонов ще ръководи Националния съвет по демографска политика

  • 04 юли 2017 12:07

  • 3390
  • 2
Валери Симеонов ще ръководи Националния съвет по демографска политика
© Булфото

Вицепремиерът Валери СимеоновВалери СимеоновВалери Симеонов е заместник министър-председател по икономическата и демографската политика до 16 ще е председател на Националния съвет по демографска политика към Министерския съвет, реши правителството с промяна на постановлението за създаване на консултативния орган, съобщи пресслужбата на кабинета.

Заместник-председател на Съвета ще е министърът на труда и социалната политика Бисер ПетковБисер ПетковБисер Петков е министър на труда и социалната политика в кабинета "Борисов 3" от 4 май 2017 г. . С промените се разширява и съставът на консултативния орган и се актуализират министерствата, чиито представители влизат в него съобразно новата структура на Министерския съвет.

Националният съвет по демографска политика е консултативен орган за осъществяване на сътрудничество и координация между държавните органи и институции, органите на местното самоуправление и неправителствени организации при разработването, планирането, програмирането, идентифицирането на ресурсното осигуряване, наблюдението и оценката на изпълнението на държавната междусекторна демографска политика.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
3390 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2017.07.06 | 20:11

1
ХРОНИЧЕН ЛЪЖЕЦ.НАПРАВО ЩЕ Я ТРЪШНЕ,НЯМАМ ДУМИ.

2017.07.06 | 20:12

2
Е БОЙКО КУРВАТА

Добави коментар

Водещи новини