Парламентът възложи на социалния министър да информира за мерките за услуги за хора с увреждания

  • 30 юни 2017 15:27

  • 2522
  • 0
Парламентът възложи на социалния министър да информира за мерките за услуги за хора с увреждания
© Novini.bg

Парламентът реши да възложи на министъра на труда и социалната политика Бисер ПетковБисер ПетковБисер Петков е министър на труда и социалната политика в кабинета "Борисов 3" от 4 май 2017 г.  да предостави информация за предприетите мерки от страна на министерството за осигуряване на устойчивост на социалните услуги "Личен асистент", "Социален асистент" и "Домашен помощник" след приключване на финансирането по Оперативна програма "Развитие на човешките ресурси" 2014 -2020 година в срок до 30 септември 2017 година.

Решението беше гласувано след разисквания по питането на народните представители Михаил Христов, Антон Кутев и Георги Гьоков към министъра за политиките за решаване на проблемите на хората с увреждания и конкретните действия, свързани с тях.

Бисер ПетковБисер ПетковБисер Петков е министър на труда и социалната политика в кабинета "Борисов 3" от 4 май 2017 г.  трябва да предостави информация и за предприетите действия от страна на Министерството на труда и социалната политика за съобразяване на социалната оценка на хората с увреждания с отчитане на техните индивидуални потребности. Срокът за тази информация е отново 30 септември 2017 година.

Министърът трябва да представи и концепция за реформиране на системата за експертизата на работоспособността до 31 октомври, пише БТА.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
2522 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини