НС прие промени в НПК

  • 30 юни 2017 10:50

  • 6346
  • 2
НС прие промени в НПК
© Булфото (архив)

Народните представители приеха промени в Наказателно-процесуалния кодекс, с които се цели ускоряване на процеса в досъдебната фаза.

Законопроектът е внесен от Министерски съвет и бе приет със 102 гласа „за“, 0 - „против“ и 58 - „въздържал се“. Със законопроекта се преодоляват затрудненията в правоприлагането чрез прецизиране на действащите правни институти. Съгласно законопроекта се променя подсъдността и подследствеността на престъпленията с корупционен елемент, извършени от лица, заемащи висши държавни длъжности, задължени по Закона за публичност на имуществото.

Парламентът прие и предложението на БСП за промени в НПК за отнемане на възможността осъдените сами да преценяват дали е настъпил моментът за предсрочно освобождаване, а това да бъде прерогатив на органите, които изпълняват наказанието. „За“ промените гласуваха 155 народни представители, 0 бяха „против“ – 0, а „въздържали се“ гласуваха 5.

"ГЕРБ ще подкрепи промените в НПК, внесени от Министерски съвет и тези от БСП", обяви председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан ЦветановЦветан ЦветановЦветан Генчев Цветанов е роден на 8 април 1965 г. в София. През 1987 година Цветанов постъпва на работа. "Сега, преди и в бъдеще съдът ще бъде този, който ще решава дали някой трябва да бъде оставен на свобода. По тази тема не трябва да има спекулации, а трябва да търсим най-доброто и прагматичното за обществото. Всички ние знаем как се стигна до изменението в НПК и тази норма, която в момента обсъждаме. Не трябва по тази тема да имаме различие. С решенията в парламента, политиците трябва да бъдат полезни на хората", категоричен беше той.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
6346 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
АНТИ ГЕЙБЕРИСТ

2017.07.04 | 23:47

2
ПРЕДИ ИМАХМЕ МУТРИ В ДЪРЖАВАТА,СЕГА МУТРИТЕ СИ ИМАТ ДЪРЖАВА.БОКОЛАНДИЯ
ДОГАН

2017.07.04 | 23:47

1
УУУЙЙ ЗА БОЙКО КУРВАТА ИБАЛ СЪМ ГО Ф УСТАТА

Добави коментар

Водещи новини