Валентин Радев за увеличението на заплатите в МВР: Вероятно след Нова година (видео)

  • 29 юни 2017 14:01

  • 16649
  • 8
Валентин Радев за увеличението на заплатите в МВР: Вероятно след Нова година (видео)
©

Приоритетите ни са превенция и противодействие на престъпността и корупцията, ограничаване на катастрофите и пътния травматизъм, ограничаване щетите за държавния бюджет от контрабанда, укрепване на дейността на МВР, тероризма и осигуряване на сигурността на европредседателството. Това е което сме направили досега. Това каза министърът на вътрешните работи Валентин РадевВалентин РадевВалентин Иванов Радев е министър на вътрешните работи в кабинета "Борисов 3" до 31 август 2018 по време на брифинг пред сградата на МВР.

По време на отчета на дейността на свършената работа по отношение на сигурността стана ясно, че има повишаванe на ефективността електронните услуги. Синхронизация между структурите не само в КАТ, а и в другите служби. Обновена е страницата на МВР.

По данни на МВР има лека тенденция за намаляване на пътнотранспортните произшествия. На територията на страната са станали с 420 катастрофи по-малко, загиналите са само с 12 по-малко.

По отношение на оградното съоръжение на границата, Радев каза, че остават само 4 км. Валентин РадевВалентин РадевВалентин Иванов Радев е министър на вътрешните работи в кабинета "Борисов 3" до 31 август 2018 благодари на ЕС за предоставените 160 млн. лева, като така се е повишило качеството на охраната на границата. Намалява броят на задържаните лица, които са преминали незаконно границата. "1186 граждани, които са влезли незаконно в страната са върнати обратно", разкри министър Радев.

Вътрешният министър отчете, че МВР работи много добре с прокуратурата.

По отношение на исканията на полицаите Радев даде заявка, че парите за дрехи, които по някакви причини не са били дадени, тези искания ще бъдат удовлетворени. "Ако не бяха дали пари за дрехите, аз щях да ходя с тях. Изчаква се само решението на НС. Ние сме готови за диалог". "За дрехите, виждаме го, веднага решихме този проблем. За заплатите, виждаме го, но сега не може да стане. Поглеждайки по-широко другите ведомства, процесът става малко по-труден и се отдалечава във времето“, подчерта Радев.

Той разясни, че увеличението на заплатите сега няма как да стане. "Сега сме средата на годината. Няма как септември месец да започне да се обсъжда промяна на бюджета. Ето сега идва председателството. Благодаря на правителството, че веднага отдели тези 12 милиона. Това е една стъпка. Трябва някак си нещо да направим. Не съм оптимист, вероятно след Нова година", обеща министърът. "Трябва да гледаме цялостно на системата. Не намираме достатъчно кандидати, които желаят да работят в системата, а част от тези, които искат не се справят добре и трябва ресурс за обучение. Недокомплектът в момента е около 4 000". Министър Радев допълни, че съвместно с премиера се търсят начини за решаване на проблемите в МВР.

Валентин РадевВалентин РадевВалентин Иванов Радев е министър на вътрешните работи в кабинета "Борисов 3" до 31 август 2018 благодари за това, че има диалогичност. По думите му полицаите са поискали нови дрехи и са им били дадени, поискали са заплати и това ще бъде изпълнено, ако не вярват на думи да вярват на дела.

"Те дълго време са били лъгани, затова не се доверяват. Ние се вслушваме в тях и изпълняваме исканията им. Предупредих ги да внимават със заиграването с партиите. Те търсят социалната страна, нека се придържат към това".

Последвайте канала на

Мая Йорданова
16649 8

Свързани новини

Коментари 8

Добави коментар
оня с коня

2017.07.13 | 22:18

6
Предизборните обещания на герб за повишаване на доходите се оказаха ГОЛЯМА ЛЪЖА. Вдигнаха цените на всичко друго. Оставиха полицаите голи и боси. Срам нямат , по нагли хора не са идвали на власт.
кутевски трол

2017.07.13 | 22:18

8
при курнелия спинова ще си по добре
оня с коня

2017.07.13 | 22:18

7
Сега взимам 630 лв. Не съм вярвал на герб , че ще вдигнат доходите. Но да вдигнат всичко друго съм изненадан. Няма такава наглост.
оня с коня

2017.07.13 | 22:18

5
След увеличените цени на всичко и да се вдигнат доходите (което ме съмнява) ще сме по зле от преди изборите. 100 лв преди управлението на герб бяха някакви пари, сега 100 лв не ги усещаме изобщо.
Ограбени

2017.07.13 | 22:18

4
Много ме изненада мой познати от Белгийци който идваха на гости за 3 дни че знаеха ситуацията в България на въпрос защо вашето правителство тегли постоянно големи заеми а сте най бедните в Европа... обаче не успях да отговоря
най бедни и все по бедни!

2017.07.13 | 22:17

3
Много се краде краде се денонощно мутрите задминаха всички преходни правителства по краде много дълго се задържаха във властта и опоскват всичко до което се докопат краде се ударно като за последно

2017.07.13 | 22:17

2
Вземайте поредните милиардни заеми и смучете ЕУ и ще се оправим. Смотаняци сме ние,защото ги търпим.
роб на влаЗта

2017.07.01 | 12:47

1
Кви пари за дрехи бе ,полицайте като чучела ли ще ходят по пътищата .От 6г. нищо не сте дали -поръчката се разпаднала ,дела водели .Глупости 30 000×400=12000000лв. На година незно къде стоящи пари .това си е един хубав капитал за завъртане....

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини