Премиерът Борисов се срещна с министър-председателя на Швеция Стефан Льовен (снимка)

  • 23 юни 2017 11:46

  • 5145
  • 3
Премиерът Борисов се срещна с министър-председателя на Швеция Стефан Льовен (снимка)
© МС

Теми от европейския дневен ред бяха акцент на срещата на министър-председателя Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г с премиера на Кралство Швеция Стефан Льовен в Брюксел, съобщиха от правителствената пресслужба.

Двамата разговаряха в рамките на провеждащото се в белгийската столица заседание на Европейския съвет. Премиерът Борисов специално обърна внимание на предстоящото българско председателство на Съвета на ЕС през 2018 година. Той подчерта, че правителството е сериозно ангажирано с подготовката за успешното му провеждане, така че то да бъде полезно за европейското семейство.

На срещата бяха обсъдени възможностите за задълбочаване на двустранното сътрудничество между България и Швеция. Министър-председателят Борисов запозна своя колега с основните приоритети, по които кабинетът ще работи по време на четиригодишния си мандат.

Премиерът изтъкна и усилията на страната ни за влизане в чакалнята на еврозоната и за присъединяването ни към Шенген. В рамките на разговора беше обсъдена имигрантската тема, както и ситуацията на Балканите, въпросите за сигурността в Европа и борбата срещу тероризма.

Последвайте канала на

Валери Зайцев
5145 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
курвоча бойкоуглуту

2017.06.29 | 14:17

3
и там са го ибали

2017.06.29 | 14:17

2
ТИКВО СВАЛЯЙ ГАЩИТЕ КУРВООООООО
hiram abif

2017.06.25 | 09:39

1
ПРЕДИ ИМАХМЕ МУТРИ В ДЪРЖАВАТА,СЕГА МУТРИТЕ СИ ИМАТ ДЪРЖАВА.БОКОЛАНДИЯ

Добави коментар

Водещи новини