Министрите Ангелкова, Нанков и Димов проведоха работни срещи с еврокомисари в Брюксел

  • 21 юни 2017 17:10

  • 815
  • 0
Министрите Ангелкова, Нанков и Димов проведоха работни срещи с еврокомисари в Брюксел
© Министерство на туризма

Министърът на туризма Николина АнгелковаНиколина Ангелкова Николина Ангелкова е министър на туризма. Родена е на 30 ноември 1979 г. Възпитаник е на Harvard, министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай НанковНиколай НанковНиколай Нанков е министър на регионалното развитие и благоустройството до 31 август 2018 г. Той е и министърът на околната среда и водите Нено ДимовНено ДимовНено Димов е министър на околната среда и водите. На 10 януари 2020 година той подаде оставка, която бе проведоха срещи с еврокомисарите по околна среда, морско дело и рибарство и по регионална политика Кармену Вела и Корина Крецу, съобщиха от пресцентъра на министерството на туризма.

„Заедно с министър Нанков и министър Димов проведохме срещи с комисарите по околна среда, морско дело и рибарство Кармену Вела и по регионално политика Корина Крецу. Основната тема на разговорите беше изграждането на АМ „Струма“, каза министърът на туризма Николина АнгелковаНиколина Ангелкова Николина Ангелкова е министър на туризма. Родена е на 30 ноември 1979 г. Възпитаник е на Harvard по време на нарочна пресконференция в Брюксел днес. „Този проект е от съществено значение за страната както от гледна точка на туризма, така и от гледна точка на регионалното развитие, особено в областта на околната среда, като се има в предвид, че трасето минава през Кресненското дефиле“ продължи министър Ангелкова.

По време на разговорите българските министри запознаха еврокомисарите Вела и Крецу с напредъка по проекта, като е посочено, че подходът на прозрачност ще бъде запазен. В рамките на разговорите са представени всички участници в проекта и всяка една заинтересована страна както НПО-та в областта на околната среда, така и туристическия сектор. Стана ясно още, че преди фактическото изпълнение на проекта, а ще бъдат взети под внимание всички релевантни коментари и бележки както от местната власт, така и от всеки гражданин. При изграждането на АМ „Струма“ ще бъдат спазени стриктно изискванията на европейското и национално законодателство.

Еврокомисарите Вела и Крецу приветстваха усилията на българското правителство за изграждане на автомагистрала „Струма“ и заявиха своята подкрепа за развитието на този високо значим проект не само за българската пътна мрежа, но и за европейската. Те поздравиха тримата министри, че работят заедно и в синхрон, като отбелязаха, че това е първата визита в подобен състав от встъпването в длъжност на новото правителство на България.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
815 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини