Румен Радев: Целта на образователната система трябва да бъде създаването на умения (снимки)

  • 15 юни 2017 19:42

  • 3168
  • 7
Румен Радев: Целта на образователната система трябва да бъде създаването на умения (снимки)
© Пресцентър Президентство

Необходимо е образователната ни система от преподаване, усвояване и запаметяване на готови знания да се промени към придобиване на компетенции. Това заяви президентът Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на при откриването на инициативата на Европейската комисия „Граждански диалог“ в град Варна. Сред темите, които привлякоха интереса на участниците в дискусията, бяха възможностите за образование, обучение и културни дейности, както и развитието и реализацията на младите хора в Европа, съобщиха от прессекретариата на държавния глава.

В дебата взеха участие европейският комисар по образование, култура, младежта и спорта Тибор Наврачич и министърът на младежта и спорта Красен КралевКрасен Кралев Красен Кралев е министър на младежта и спорта. Роден е на 2 януари 1967 година във.

„Много е тревожно, че в днешно време между образование и грамотност няма знак за равенство“, сподели президентът Радев и добави, че качеството на образованието зависи от осъзнаването на неговата стойност и социална значимост.



Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на беше категоричен, че за да има смисъл образованието всеки един от младите хора трябва да отговори на няколко фундаментални въпроса. „Къде искате да видите Европа след десет-двадесет години, когато ще сте в активна възраст? Какви искате да бъдете тогава? Как вие ще допринесете за обединена и силна Европа? – това са въпросите, чиито отговори трябва да търсите“, обърна се държавният глава към младежите в препълнената зала на Икономическия университет в морската ни столица.

Помолен да сподели коя е първата асоциация, която създава в него Европейският съюз, президентът беше категоричен, че това е думата „бъдеще“.

„Понякога забравяме факта, че в Европейския съюз имаме сериозен проблем с традиционната грамотност“, заяви Тибор Наврачич и подчерта, че всички споделени по време на дебата идеи ще бъдат представени пред европейските институции.

Президентът Радев благодари на европейския комисар за предоставената възможност българските граждани да бъдат активни участници в дебата за възможностите пред младите хора, културните дейности и бъдещето на Европа за младите.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
3168 7

Свързани новини

Коментари 7

Добави коментар

2017.06.17 | 00:06

7
Е НЕ МОЖЕ САМО ПУЦОВЕ И ТЕХНИКУМИ ДРУГАРЮ РАДЕВ, ТРЯБВА НЯКОЙ И ДА МИСЛИ, ДА ПРАВИ НАУКА, БИЗНЕС И ДА РАБОТИ В ИТ СЕКТОРА
Абу Бакр ал-Булгари

2017.06.17 | 00:06

6
Този Радев скоро ще последва съдбата на Кадафи и Саддам ! Всичките Ви богатства не ще Ви спасят от робство ! Ще Ви залеем с гибелна вълна !

2017.06.17 | 00:06

5
Радев взе да се мисли за нещо велико, а всъщност е едно нищо

2017.06.16 | 01:07

4
Акад. Сендов пък предлага "образователни" войски - вземаме сиганетата и пълен пансион - общежитие, хранене, поене и образоване. Може ама ако академиците плащат за всичко това.

2017.06.15 | 21:41

3
да превърнем и мозъка в мускул ?

2017.06.15 | 21:41

2
НЯМА НУЖДА ОТ ГОТОВИ ЗНАНИЯ, В ТЕХНИКУМИТЕ САМИ ЩЕ ОТКРИЯТ КОЛЕЛОТО, ЦИКЪЛА НА КАРНО И СЛЕД 2000 ГОДИНИ ЩЕ ОТКРИЯТ И ЛЕКИЯ АВТОМОБИЛ - СЪВСЕМ САМИ!

2017.06.15 | 21:41

1
Не може запаметяване на готови знания? Ами с предложението на Радев такива просто няма да има. Готовите знания ги "произвежда" науката а той реално отрича необходимостта от нея. Може би учениците тепърва сами ще откриват колелото????

Добави коментар

Водещи новини