Екатерина Захариева представи екипа си пред Комисията по външна политика (снимки)

  • 14 юни 2017 20:51

  • 2078
  • 2
Екатерина Захариева представи екипа си пред Комисията по външна политика (снимки)
© МВнР

От изключителна важност е Народното събрание в лицето на народните представители, президентската институция и Министерството на външните работи да си взаимодействат и да са в синхрон, обяви пред журналисти заместник министър-председателят по правосъдната реформа и министър на външните работи на Република България Екатерина ЗахариеваЕкатерина Захариева Екатерина Захариева е заместник министър-председател по правосъдната реформа и министър на след заседание на Комисията по външна политика на Народното събрание, съобщиха от пресцентъра на МВнР.

Вицепремиерът Захариева представи пред народните представители екипа си и участва в блиц-контрол. След заседанието пред репортери тя добави, че това излъчване на еднакви позиции се отнася до приоритетни теми като присъединяването на страната ни към Шенгенското споразумение и към Еврозоната, и изрази надежда, че именно външната политика ще бъде един от поводите за намиране на съгласие и единомислие между парламентаристите с оглед националните интереси.



Вицепремиерът и външен министър Захариева определи посещението на българския премиер Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г в Република Турция, в което тя също взе участие, като особено успешно с факта, че то не е само от значение за двустранните добросъседски отношения, но и за връзките между Европейския съюз и южната ни съседка. Според външния министър това посещение доказва и изключителната възможност страната ни да бъде мост между ЕС и Турция.

В отговор на журналистически въпрос по отношение на визовия режим за турските граждани външният министър припомни, че страната ни вече има редица облекчения за турски граждани, но са налице 72 условия, като турската страна трябва да изпълни още няколко от тях, за да бъдат отменени визите за ЕС за турските граждани.



Външният министър Захариева припомни също така, че България има от години много ясна положителна позиция по отношение на европейската перспектива на Турция, но основно изискване в тази насока остава изпълнението на критериите за членство от страна на южната ни съседка.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
2078 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2017.06.15 | 14:38

2
Голям праз .
анархист

2017.06.15 | 14:38

1
очалат гейберски соросоид

Добави коментар

Водещи новини