Румен Радев: Инвестицията във високи технологии е особено ценна за всяко общество (снимка)

  • 12 юни 2017 18:25

  • 1533
  • 7
Румен Радев: Инвестицията във високи технологии е особено ценна за всяко общество (снимка)
© Пресцентър Президентство

"Инвестицията във високи технологии е особено ценна за всяко общество. Необходимо е да развиваме проекти с обществена значимост, които да привличат младите хора към тези технологии". Това заяви държавният глава Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на, който прие днес на "Дондуков" 2 членовете на конкурсното жури за избор на носителите на отличия "Джон Атанасов" за 2017 г., съобщиха от прессекретариата на президента.

На 15 май започва ежегодният конкурс за Наградата на Президента на Републиката, носещ името на световноизвестния изобретател от български произход Джон Атанасов, създател на първия електронен цифров компютър.

Сред основните акценти на разговора бяха провеждането на конкурса през настоящата година, както и основните дейности и предизвикателствата пред развитието на електронното управление в България.

Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на и членовете на журито бяха единодушни, че е-управлението трябва да е приоритет не само за държавната агенция, а за всички институции.

Наградата "Джон Атанасов" се връчва от 2003 г. на изявили се в световен мащаб млади български учени и изследователи в областта на компютърните науки. Сред лауреатите на президентската награда са ръководители на изследователските центрове на водещи изследователски институти и мултинационални компании в различни направления на компютърните науки.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1533 7

Свързани новини

Коментари 7

Добави коментар

2017.06.13 | 14:07

7
Какво ли означава "проект с обществена значимост"? И защо са се събрали на тази маса? Ще делят поредната ИТ баница платена от данъци, усвоена от хората на масата на снимката и впоследствие неизползваема, нали? Също тези дето са насядали на снимката са хората които съсипаха

2017.06.12 | 23:21

4
ТОЧНО ТАКА. ВЪПРОСНИЯТ РУМЕН НЕДКОВ Е АГРЕСИВЕН ПРОТИВНИК НА ВСИЧКО ЗАПАДНО КАКТО И РУМЕН РАДЕВ ВПРОЧЕМ.

2017.06.13 | 14:06

5
В САЩ ДАЛИ ТАКА ГИ ПРАВЯТ ВИСОКИТЕ ТЕХНОЛОГИИ? СЪБИРАТ СЕ ЕДНА ГРУПА ПЕНСИОНЕРИ ОТ СЪВЕТСКАТА ПРОДУКЦИЯ И ПОЧВАТ ДА ГОВОРЯТ ПРАЗНИ ПРИКАЗКИ.

2017.06.13 | 14:07

6
НА ЕДНА МАСА СЕ СЪБРАЛИ ХОРА КОИТО НЕ МОГАТ ДА СИ ПУСНАТ КОМПЮТЪРА С ИЗКЛЮЧЕНИЕ НА ДВАМАТА ПО-МЛАДИ И НАЧЕЛО НЕГРАМОТЕН ФАТМАК

2017.06.12 | 23:21

2
На трета позиция проф. Румен Недков специалист по "космически науки" завършил обикновена телекомуникация в края на 80-те в сесесесер доколкото тогава я имаше, но никога не работил това, а се прави на еколог и зам директор на института за космически изследвания. Оплювал и пра

2017.06.12 | 23:21

1
оплювал и правил мръсно на американски инвеститори и напоследък го показват по българия он еър, явно се гласи за директор но с антизападните си нагласи и прояви няма да има бъдеще.

2017.06.12 | 23:21

3
на масата предимно съветски продукти

Добави коментар

Водещи новини