Николай Нанков: Всички дефекти по санирането ще останат за сметка на недобросъвестни строители

  • 09 юни 2017 12:41

  • 5418
  • 4
Николай Нанков: Всички дефекти по санирането ще останат за сметка на недобросъвестни строители
© МРРБ

Всички дефекти по санирането ще останат за сметка на недобросъвестни строители, когато това бъде констатирано. Това каза от министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай НанковНиколай НанковНиколай Нанков е министър на регионалното развитие и благоустройството до 31 август 2018 г. Той е по време на парламентарния контрол.

„Колко лъжи бяха изречени по време на дебатите от тази висока трибуна. Едно от нещата, които и колегите от ляво споменаха като проблеми в изпълнението на програмата, са наистина резонни. Постъпват сигнали, което е най-нормалното нещо в един строителен процес. Лъжа е, че блок в Стара Загора е изпълнен, но има грешка на строителя. Хората, които се занимават със строителен процес, знаят, че е малко трудно да сравняваме чушки с домати. Имаме еднакви квадратури на отделните сгради, но имаме различен набор от дейности, които се извършват. Само високите блокове са със значително по-голям финансов ресурс за еднотипни дейности“, подчерта регионалният министър.

Министър Нанков изнесе данни, според които има почти 600 фирми, които изпълняват дейности по програмата за саниране. По думите му има може би струпване на фирми с по-малка конкурентна среда. „Когато коментираме контролните механизми, те са разписани детайлно. Отговаряме и реагираме на всички сигнали. Ако има случаи на недобросъвестни строители, това е преодолим процес, подавайте адекватно сигнали. Предприети са необходимите действия и всички дефекти ще останат за сметка на недобросъвестни строители, когато това бъде констатирано. Имаме строителен надзор“, каза още Николай НанковНиколай НанковНиколай Нанков е министър на регионалното развитие и благоустройството до 31 август 2018 г. Той е.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
5418 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
bivsh atakist

2017.06.10 | 11:26

4
пикая ви на санирането.хората измислиха вече дишаща санировка.защо не слагате такава?
Румен

2017.06.10 | 08:27

3
Недобросъвестните строители се фалират след като изпълнят 3-4 поръчки или собственика им се оказва някой безимотен.Така че и санирането и дефектите ще си ги плащаме като попове.

2017.06.10 | 08:27

2
Дрън , дрън !!! Блажени са вярващите !!!!!
нананков

2017.06.09 | 18:01

1
Къде погледнеш - все Нанкови - депутати, съдии, министри, председатели на агенции - много раздвите фамилия, бе..

Добави коментар

Водещи новини