Кристиан Вигенин: Влизаме в дилемата "свобода или сигурност"

  • 06 юни 2017 07:32

  • 2800
  • 2
Кристиан Вигенин: Влизаме в дилемата "свобода или сигурност"
© БНТ

Терористичният акт в Лондон е насочен срещу целия цивилизован свят. Това е атака срещу начина на живот в демократичните страни, каза в сутрешния блок на БНТ секретарят на ПГ на "БСП за България" и бивш министър на външните работи Кристиан ВигенинКристиан ВигенинКристиан Вигенин е роден на 12 юни 1975 г. в гр. София. През 1993 г. завършва 91-ва Немска езикова гимназия,.

Тези атаки вече доведоха до положение, в което като че ли терористите започват да успяват. След такава поредица от атаки е много трудно да се върне чувството за сигурност у гражданите. Възможно е да станем свидетели на нови ограничения на свободата, интернет може да стане обект на по-засилено следене.  Може да се окаже така, че влизаме в дилемата "свобода или сигурност", защото след всеки атентат говорим едни и същи неща, но резултат не се постига, заяви Вигенин.

Тази борба е на два фронта – единият е коренът на злото, борбата с ДАЕШ в Близкия Изток, а другата е мерките за сигурност в нашата страна. Навлизаме в период, в който такива неща ще се случват често и чувството за несигурност ще обхване гражданите. Само концертите няма как да са отговор на тероризма. Терористите трябва да бъдат ударени така, че да е невъзможно да има такива серии от атентати. Докато не бъде осъзнато, че ДАЕШ е сериозна обща заплаха, изходът от борбата няма да е успешен, подчерта бившият външен министър.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
2800 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
ii

2017.06.06 | 21:00

2
Като приемат нецивилизовани хора така ще бъде,ама нали някой трябва да върши черната работа!

2017.06.06 | 08:11

1
;Навлизаме в период, в който такива неща ще се случват често и чувството за несигурност ще обхване гражданите.; И пак се връщаме в средновековието и кои са истинските организатори на терора ?

Добави коментар

Водещи новини