БСП: 2 юни трябва да бъде всеки ден

  • 02 юни 2017 10:30

  • 4238
  • 2
БСП: 2 юни трябва да бъде всеки ден
© БСП

Втори юни не е дата, втори юни трябва да бъде всеки ден, заяви депутатът Иво Христов в декларация от името на ПГ на "БСП за България" за Деня на Ботев и на загиналите за свободата и независимостта на България.

След няколко часа отвън ще завият сирените - някои ще спрат, може би по инерция, други ще спрат от куртоазия, трети ще спрат, но мислите им ще продължават да се движат по дреболиите на днешния ден, четвърти няма да спрат и те ще бъдат много, коментира Христов. По думите му тези, които няма да спрат, не виждат смисъла да участват в това мълчаливо преклонение и това означава безразличие към общата ни съдба.

Държави и народи са си отивали много често не поради войни, не поради нашествия, не поради някакви катаклизми, преди да се случи това те са си отишли вътрешно, духовно, отишли са си от безразличие, отбеляза Иво Христов. С широко отворени очи, изпълнени с безразличие, ние виждаме как България изтича, изтича историческото й време, изтича с всяко дете, което заминава през Терминал 2 и никога не се връща, коментира той. По думите му нашата страна изтича, защото не виждаме ценност в нея. Както казваше голямата българска писателка Свобода Бъчварова: "Милост няма между българите", затова ни изтича страната, посочи Иво Христов.

Когато след малко завият сирените, замислете се, че от една страна ни гледат великите наши вечно живи мъртви, които ни задават назидателно въпроса: "Ние склопихме очи, за да отворим очите на България", от другата страна сме ние, от нас зависи дали няма да затворим очите на тази България или отново ще я изведем на нейния път, каза Христов.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
4238 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2017.06.04 | 21:00

2
А девети септември - по три пъти на ден !!!!!

2017.06.04 | 21:00

1
Един тъпанар с високопарни думи.

Добави коментар

Водещи новини