ДПС: Модернизация на стратегията за национална сигурност е наложителна

  • 31 май 2017 08:12

  • 1545
  • 1
ДПС: Модернизация на стратегията за национална сигурност е наложителна
© Булфото (архив)

Модернизация на стратегията за национална сигурност е наложителна, понеже средата и ситуацията е променена, каза бившият началник на отбраната и настоящ депутат от ДПС ген. Симеон Симеонов в "Денят започва" по БНТ след вчерашния Консултативен съвет за национална сигурност при президента Румен Радев.

Според него подобряването на стратегията в зависимост от съвременните предизвикателствата е труден процес и ще предизвика трудности.
„Имаше хроничен недостиг на финансови средства в стратегията и сега виждаме трудностите в личния състав, недостиг в Българската армия, понижиха се възможностите за ремонти на всички видове техника, излизането на полигоните бяха ограничени. Но ресурсите се използваха по най-добрия начин. Отбраната и сигурността изискват средства, хубаво е, че на КСНС се стигна до съгласието, че са нужни кардинални мерки в отбраната и сигурността“, заяви ген. Симеонов.
Той отбеляза, че ДПС не не застъпва идеята, че една въоръжена сила трябва да се приоритизира при модернизация, а трябва да вървят в комплект.

Последвайте канала на

Десислава Станева
1545 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
плащаме за отбрана 2 сметки - към нато и за собств

2017.05.31 | 12:13

1
ДУБЛИРАНЕ на ДЕЙНОСТИ - ПРЕСТЪПЛЕНИЕ към данъкоплатеца

Добави коментар

Водещи новини