Каракачанов: Всички видове въоръжени сили трябва да се развиват едновременно

  • 30 май 2017 15:12

  • 3695
  • 9
Каракачанов: Всички видове въоръжени сили трябва да се развиват едновременно
© Булфото

Най-голямата опасност не е една, но това, което трябва да се направи, е да сме максимално готови и като въоръжени сили, и като служби за сигурност за отразяването на тези опасности. Беше прието като мнение, че трите проекта трябва да се развиват едновременно. Няма логика само два от видовете въоръжени сили да придобиват нова техника. Това каза пред журналисти министърът на отбраната Красимир КаракачановКрасимир Каракачанов Красимир Дончев Каракачанов е заместник министър-председател по обществения ред и сигурността след заседанието на Консултативния съвет по национална сигурност.

Проектът за сухопътните войски се работи и трябва да се включи, да мине през Министерски съвет, през Комисията по отбрана и през парламента. Ако ме питате мен, срокът беше вчера. В самата програма за управление е записано, че България като член на НАТО и ЕС ще води политика, съобразена с националните интереси и ненамеса във вътрешните работи на страната. Голяма част от докладите бяха секретна информация. Някои от сроковете са до края на юни, други до края на септември, трети до края на годината. Според съответните документи има достатъчно време, заяви Каракачанов.

Той отбеляза, че служителите от МВР, и от ДАНС, и от другите служби са отчели незаетите щатове. Това означава по-високи заплати, но с какъв процент е въпрос на бюджета за следващата година. Тези неща в конкретика като процент или размери не са обсъждани. В края на краищата има една рамка, която е изпратена до министерствата. Включително и Министерството на отбраната е дало своите мотивирани бележки по въпроса. Заявило е своите претенции, въпрос на разговор е с Министерски съвет за това кое е възможно да бъде направено, а не това, което ни се иска. Ние сме заложили, разбира се, максимумът, който е необходим. Проектите трябва да бъдат обезпечени финансово, каза още Красимир КаракачановКрасимир Каракачанов Красимир Дончев Каракачанов е заместник министър-председател по обществения ред и сигурността.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
3695 9

Свързани новини

Коментари 9

Добави коментар

2017.09.07 | 10:26

9
ЗАЩО ПРЕЦАКАХХТЕ ВОЛЕН ???????

2017.09.07 | 10:26

8
БОЛЕН СЕДНА НА ВИНКЕЛ ЧЕРЕН И СИ РАЗПОРИ ГЪЗА ,А ШКЕМБЕ ВОЙВОДАТА НЕ МУ ПУКА ЗА БОЛЕН ,НЕ МОЖЕ ДА ГО ВКАРА ВЪВ ВОЙСКАТА..
Пепи

2017.05.31 | 11:47

5
Добре се храни момчето.То толкова години борба за тая власт, най накрая ето я.Предлагам за тоя двойно по големи кюфтета.

2017.06.02 | 21:30

7
нека са тройно... Но той май се бори за комисионни-ии...
кандидат наборник

2017.05.31 | 18:57

6
Да живей Шкембе войвода!

2017.05.31 | 08:02

2
АБЕ ДА СИ ЖИВЕЙ ,АМА АЗ СЪМ ОТ СМОЛЯНОВЦИ И ТАЯ ДУМА НЕ МОЖ Я КАЗА..
ANTIFA

2017.05.31 | 08:03

3
БЪЛГАРИТЕ СА ГОВОРИЛИ НА ИРАНСКИ ЕЗИК А СЕГА ГОВОРЯТ НА ИЗМИСЛЕН ОТ ГРЪКО-МАКЕДОНЦИТЕ КИРИЛ И МЕТОДИ ЕЗИК ТОВА ЛИ СА ПАТРИОТИТЕ ТЕЗИ ЧИИТО ПРАДЕДИ СА ИЗБЯГАЛИ ОТ ПРАРОДИНАТА ИРАН И СЕ ОТРЕКЛИ ОТ ЕЗИКЪТ И КУЛТУРАТА СИ ЗАРАДИ АЛЧНОСТ ЗАРАДИ СРЕБРО ЗЛАТО И ЧУЖДА ТЕРИТОРИЯ

2017.05.31 | 08:05

4
БЪЛГАРИТЕ СА ДНЕШНИТЕ ЦИГАНИ ..А СЛАВЯНИТЕ СА ОТКРАДНАЛИ ДОРИ И ИМЕТО БЪЛГАРИ ..ТА КОЙ Е ПО-ГОЛЯМ ЦИГАНИН...
Слав

2017.05.31 | 01:05

1
Българската армия трябва да стане наборна - веднага и задължително. Народът иска, народните избраници не го приеха. Защо ли?!

Добави коментар

Водещи новини