Цветелин Кънчев: Не трябва да говорим за етническа интеграция на циганите, а за социална

  • 30 май 2017 07:39

  • 11582
  • 9
Цветелин Кънчев: Не трябва да говорим за етническа интеграция на циганите, а за социална
©

Валери СимеоновВалери СимеоновВалери Симеонов е заместник министър-председател по икономическата и демографската политика до 16 трябва да отговори на няколко въпроса. Кога за последно е заседавал Националният съвет за сътрудничество по етническите и интеграционните въпроси и има ли нужда въобще от него? Според мен този съвет е абсолютно ненужен и импотентен.

Това каза пред камерите на БТВ лидерът на "Евророма" Цветелин Кънчев. Аз също не съм фен на Валери СимеоновВалери СимеоновВалери Симеонов е заместник министър-председател по икономическата и демографската политика до 16, но той обясни, че никога не е слагал под един знаменател всички цигани. Ние сме парламентарно представени чрез коалиционното ни споразумение с партия "Воля". Там ясно е записано, че трябва да има 0% толерантност към хората, които не искат да се интегрират. В това отношение сме на едно мнение с Валери СимеоновВалери СимеоновВалери Симеонов е заместник министър-председател по икономическата и демографската политика до 16. Тези 80 млн. отпуснати за ромското включване ще отидат при другите стотици милиони. Обиколете махалите и попитайте циганите дали са видели нещо от тези пари. Ще ви отговорят твърдо не. Не трябва да говорим за етническо интегриране, а за социално. С тези пари ще стане циганска работа, но свършена от българи, които са непрофосионалисти. Трябва да се направи ревизия на всички стотици милиони прахосани за Ромската декада. Очаквам Валери СимеоновВалери СимеоновВалери Симеонов е заместник министър-председател по икономическата и демографската политика до 16 да направи това до 2 месеца. Категорично не съм съгласен всички цигани да се слагат под един знаменател. Трябва да се спре с превръщането на цигани в пиявици. Повечето цигани искат да си живеят нормално, разкри Кънчев.

Гост по темата беше и социалният заместник-министър Зорница РусиноваЗорница Русинова Зорница Русинова е магистър по международни икономически отношения  от Университета за. Средствата за заетост са предвидени за общините. Те най-добре знаят за какво ще са необходими тези пари. Основното е децата да бъдат включени в образованието. В циганската махала няма детска градина примерно. Другото е да се спре с практиката за временна заетост и да се метат улиците за няколко месеца. Тези пари нямат нищо общо с Ромската декада и ромите. Те са за социално слабите хора. С тях хората трябва да се квалифицират. Тези пари са и здравеопазване. Идеята е да превантираме това, което се случва в момента. Тази програма ще продължи до 2020 година и са по ОП "Развитие на човешките ресурси". Няма програма за строеж на ромски жилища, разкри Русинова.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
11582 9

Свързани новини

Коментари 9

Добави коментар

2017.06.01 | 20:49

9
БСП НАПРАВИ ЦИГАНИТЕ БЕДНИ, ПРОСТИ И СТРАДАЩИ

2017.05.30 | 12:15

1
А ТИ СИ ИБРИКА СЛАВОФФФФФ ..ВЕЧЕ МИ Е ЯСНО...
ANTIFA

2017.05.31 | 00:06

8
БЪЛГАРИТЕ СА ГОВОРИЛИ НА ИРАНСКИ ЕЗИК А СЕГА ГОВОРЯТ НА ИЗМИСЛЕН ОТ ГРЪКО-МАКЕДОНЦИТЕ КИРИЛ И МЕТОДИ ЕЗИК ТОВА ЛИ СА ПАТРИОТИТЕ ТЕЗИ ЧИИТО ПРАДЕДИ СА ИЗБЯГАЛИ ОТ ПРАРОДИНАТА ИРАН И СЕ ОТРЕКЛИ ОТ ЕЗИКЪТ И КУЛТУРАТА СИ ЗАРАДИ АЛЧНОСТ ЗАРАДИ СРЕБРО ЗЛАТО И ЧУЖДА ТЕРИТОРИЯ
Циганин

2017.05.30 | 21:34

7
НЕ МОЖЕ СВИНЯ ДА ГОВОРИ ЗА ПРОБЛЕМИТЕ НА ЦИГАНИТЕ ..ИМА ДОСТАТЪЧНО ГРАМОТНИ ЦИГАНИ ,НЕКА ТЕ ДА СЕ ЗАНИМАВАТ С ПРОБЛЕМИТЕ ..А ТАЯ СВИНЯ ДА ПАПКА ОТ КОПАНЯТА ЗА СВИНЕТЕ..
кукулкан

2017.05.30 | 21:34

6
Желанието да бъдеш интегриран ме става насила, не можаха ли да разберат(циганите), че интеграцията е през учението и то не изведнъж.

2017.05.30 | 12:19

5
я пак ..и пак ,и пак ,ми го вкарайте ..то не става така изведнъж ,трябва много да ми го вкарвате и ще стана интегриран педал..кукулкан..

2017.05.30 | 12:18

4
А сега си не интегриран педал.
Анализатор

2017.05.30 | 12:15

2
Ах те милите ми !! Искали образование и работа !! С други думи майта им !!! Да духат супата!! И те така дееееееееееее.......
анал лизатор

2017.05.30 | 12:15

3
грух ,грух ..искам помия ..гладен педал съм и голяма свиня..

Добави коментар

Водещи новини