Проданов: Еврозоната гарантира по-стабилна банкова система

  • 29 май 2017 19:10

  • 4317
  • 5
Проданов: Еврозоната гарантира по-стабилна банкова система
© БНТ

Еврозоната ще ни гарантира по-стабилна банкова система. Това е един от плюсовете, ако България се присъедини към Еврозоната, изтъкна лидерът на АБВ Константин Проданов, който е и бивш банкер.

Според него негатив ще бъде, че няма да може да одим самостоятелна монетарна политика. Проданов подчерта, че няма да има повишаване на цените, а е възможно закръгляне на известни цени, но, по думите му, това ще е в рамката на статистическата грешка.

"Чакалнята на Еврозоната не ни ангажира с влизане в Еврозоната", коментира той пред БНТ.

Константин Проданов каза, че дори може да изчакаме достатъчно време, за да видим дали условията ни устройват. Но се надява да не стане така, че да отлагаме. По думите му еврозоната ще се окажа позитивна стъпка за страната. Той посочи, че покриваме много от условията, но се изискват още реформи.

По темата КТБ Проданов каза, че е много ясно кой е виновен за срив на банката. Отказа да коментира с имена, защото нямал доказателства и някой може да му заведе дело за клевета. Убеден е обаче, че истината няма да бъде разкрита за обществото.

Проданов коментира и новото правителство. Заяви, че не е доволен от това, че се раздават ненужно пари. Според него има ръст на икономиката, но инвестициите намаляват. Проданов разкритикува, че в предизборната кампания се е обещавала 300 лв. минимална пенсия, а сега правителството се отмята от тази идея и предлага по-малко.

Лидерът на АБВ смята, че са "шамаросили здраво" ДОСТ. Проданов каза, че е имало достатъчно доказателства за финансиране на партията на Лютви Местан от чужда държава.

"За мен това трябва да е кауза, докато не стигнем до заличаване на явлението ДОСТ. Трябва да се пресекат до дъно тези опити на влияние", коментира той.

Говорейки за външното влияние, Проданов каза, че изказването на Путин за българската азбука е провокация. Отбеляза, че правителството е реагирало своевременно.

"Крушката си има опашка. Няма що да се очудваме, че ни третират с пренебрежение", заяви той.

Според него дълги години у нас се водят разговори против Русия.

Последвайте канала на

Борислава Бибиновска
4317 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар

2017.05.30 | 12:22

5
Тъпако кого ще лъжеш бе ?????

2017.05.29 | 23:10

4
Еврозоната гарантира по - нататъшна ужасяваща мизерия ! ДВОЙНО обедняване на най бедния народ в цяла Европа , българския ! ГЕНОЦИД !

2017.05.29 | 23:10

3
Това , което сега струва 1 лев , като влезем в Еврозоната ще струна поне 1 евро ! При нашите пенсии и заплати , това е смъртоносно ! ДОЛУ ТИКВАТА и неговото правителство !

2017.05.29 | 22:48

1
Господин бивш банкер, отиди тези да ги разправяш на баба Гица от Долно Спаружево. И на малките деца вече става ясно че Еврозоната е начин да правиш роби малките държави за сметка на 2-3 силни икономики в Европа. Една държава със собствена валута, па макар и слаба е много по-рез

2017.05.29 | 23:10

2
по-резистентна на всякакви сътресения, отколкото друга такава с евро.

Добави коментар

Водещи новини