Красимир Ципов: Риск от терористични атаки винаги има, но службите си вършат работата

  • 25 май 2017 18:43

  • 3299
  • 0
Красимир Ципов: Риск от терористични атаки винаги има, но службите си вършат работата
©

Риск винаги има, но българските граждани трябва да са спокойни, защото към момента службите не отичтат пряка заплаха за България.

Това каза в предаването "Още от деня" Красимир Ципов, заместник-министър на вътрешните работи, който коментира взетите мерки от българските служби след атентата в Манчестър. Във всеки един момент се преценява възможността за реакция. Пак искам да повторя, че българските граждани трябва да бъдат спокойни. Службите си вършат работата. Взети са всички необходими мерки. Кадрите са обучени и правят всичко възможно да не се допусне един такъв акт. със сигурност няма отпускане в нашите редици. Провеждаме редица учения по плана за противодействие на тероризма. Трябва да има и кампании в медиите. Чрез тях трябва да се информират гражданите как да действат при една евентулана терористична атака. Имаме такива идеи, разкри Ципов.

Не мога да говоря за спящи ислямистки клетки в България. За щастие ние не представляваме интерес за джихадистите. В страната има много хора, които са под наблюдение и службите си вършат работата. В момента отчитаме спад на миграционния натиск. Не мога да кажа конкретната сума за изграждането на оградата по българо-турската граница. Провеждат се ежеседмични операции срещу каналджии и се постигат едни добри и прилични резултати. Всички набелязани мерки в борбата с битовата престъпност ще бъдат реализирани, категоричен беше зам.-министърът.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
3299 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини