Александър Йорданов: Изказването на Путин е провокация срещу България

  • 25 май 2017 12:32

  • 9667
  • 8
Александър Йорданов: Изказването на Путин е провокация срещу България
© Булфото

Изказването на Путин е една провокация срещу България. Това коментира в интервю за БНР Александър Йорданов, бивш посланик на България в Македония.

Причините за нея са много и различни, но в основата все пак стои и лошото образование на президента Путин. Да не забравяме, че това е бивш офицер от КГБ, където ученето на историята не е най-добрата страна на тези хора. Това е основата и затова, ако някой иска да го оправдае за тези му думи, може да го оправдае единствено с това – един бивш офицер от службите, станал президент, не познава историята, но тук става дума за нещо много по-сериозно, което е свързано с днешната ситуация в нашия регион, в региона на Балканите, и желанието на много хора държава като Македония да се интегрира в Европейския съюз. Пътят за членството в Европейския съюз най-напред минава през членството в НАТО. Това е проблемът, който Путин не иска да допусне да бъде решен в полза на хората в Македония, на македонската държава, заяви Йорданов.

Русия е единствената държава в момента от големите държави, която е категорично против разширяването на Европейския съюз в Балканския регион с нови страни като Македония, като Сърбия, като Косово, като Албания. Спирането на този процес естествено предполага серия от провокации. В случая има и оръжие за такива провокации. Това е прословутият македонизъм, който е краен национализъм и антибългаризъм в постоянно действие. Тя от време на време стихва, но при всеки удобен случай се изважда. Самото отиване на македонския президент Георге Иванов на 24 май е една провокация срещу България и изобщо срещу този европейски лъч за интеграция в региона. Добре е да се каже и още нещо – руската политика днес губи ориентири за мястото на Русия в света. Кремъл не може да намери себе си в този свят и вече опира до такива дребни балкански лидерчета като македонския президент Георге Иванов, който от месеци отказва да се даде мандат за съставянето на стабилно правителство в Република Македония. Той прави този отказ именно с подкрепата и задкулисното отношение на Кремъл, коментира още Александър Йорданов.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
9667 8

Свързани новини

Коментари 8

Добави коментар
дуци

2017.05.29 | 18:30

8
Цървул ти па ко разбираш от история дето не ти намериха място цяло десетилетие на коя държавна копаня да плюскаш объл си като слонски гъз скрий се някъде!

2017.05.27 | 18:01

7
До кога ще му давате трибуна на тая седесарски лайнар ?????
бин

2017.05.25 | 21:32

6
народе ОВЧИ ,докато имената ни завършват на ОВ ще сме си повече към РУСИЯ а такива шопари седесарски и герберски боклуци дето дърпат към АМЕРИКА те ще съсипят държавата
бб

2017.05.25 | 21:32

5
Нищо грешно не е казал,имал е предвид македонския край който е част от БГ.Даже индеректно намеква на макето че този край все пак е Български.САМО че ,,умните и красиви,,тъпанари които са на хранилка в краварника веднага ревнаха.И по американската ,,Нова тв,, веднага цъфна мИнд
rerwe

2017.05.25 | 21:32

4
Седерасист, значи народен изедник
ГОСТ

2017.05.25 | 21:31

3
НЯМА ОТЪРВАНЕ ОТ ПРОСТОТИЯТА.
Коста

2017.05.25 | 21:31

2
Слушал съм го много пъти, един от най-прозрачните платени навиячи, дори и не го крие. Много силно его и затова си остана на средно ниво платен говорител!

2017.05.25 | 20:57

1
Скрий се, бе седесарски слон. Путин е искал да каже нещо мило на макето Иванов, но поради неграмотност е изтърсил глупост.

Добави коментар

Водещи новини