Цветанов изнесе лекция за сигурността (снимки)

  • 17 май 2017 16:47

  • 2520
  • 8
Цветанов изнесе лекция за сигурността (снимки)
© ГЕРБ, пресцентър

Председателят на Парламентарната група на ГЕРБ и на Комисията по вътрешна сигурност и обществен ред в Народното събрание Цветан ЦветановЦветан ЦветановЦветан Генчев Цветанов е роден на 8 април 1965 г. в София. През 1987 година Цветанов постъпва на работа изнесе лекция, посветена на сигурността. Той говори пред участниците в годишната учебна сесия на френския Национален институт за висши изследвания в областта на сигурността и правосъдието.

Всяка година институтът към министър-председателя на Франция организира учебно посещение в чужбина. Тази година изборът падна върху България. Целта на посещението на 110-те участници, по-голяма част от които са магистрати и висши държавни служители, е да се запознаят с отговорите, които българските органи са дали на въпроси в областта на вътрешната сигурност, правосъдието и охраната на границите.

По време на лекцията Цветанов запозна участниците във форума с реформата, предприета от първото правителство на Бойко Борисов през 2009 г., когато ГДБОП беше извадена от ДАНС и прехвърлена в МВР.

„Така върнахме полицейските функции на службата, повишихме координацията и експертизата на служителите и отбелязахме значителни успехи в борбата с организираната престъпност. Още същата година решихме и проблема с отвличанията, който беше придобил невиждани размери в страната. Реализирахме и редица ключови резултати в борбата с организираната престъпност“, коментира Цветанов.

Той подчерта още, че като вицепремиер и министър на вътрешните работи в първия кабинет на Борисов е работил за значителното увеличаване на информационния обмен между България и Европол, за връщането на доверието на партньорските служби към България и реализирането на десетки съвместни акции срещу организираната престъпност. Цветанов даде за пример съвместни акции с европейски служби за предотвратяване на доставката на наркотици от Южна Америка за Европа. Специално внимание беше отделено на съвместните усилия между българските институции и френското посолство в борбата с трафика на хора с цел сексуална експлоатация.

Цветан ЦветановЦветан ЦветановЦветан Генчев Цветанов е роден на 8 април 1965 г. в София. През 1987 година Цветанов постъпва на работа информира френските колеги и за създаването на Специализираната прокуратура и Специализирания съд, които работят върху дела срещу организираната престъпност. „Тук получихме огромна методическа подкрепа от нашите партньори от Германия.

"Проведохме редица обучения на следователи, полицаи, магистрати и в последните години България получава много положителни оценки за резултатите от работата в тази посока“, каза още председателят на вътрешната комисия.

Пред участниците във форума бяха представени също реформите в съдебната система и промени в Конституцията. Приетото антитерористично законодателство в България също беше част от темите, с които бяха запознати представителите на френския Национален институт за висши изследвания в областта на сигурността и правосъдието.

„Законът беше приет след широка обществена дискусия. При изготвянето му се запознахме много подробно и с антитерористичното законодателство на Израел, Германия и редица европейски партньори. В последствие беше създадено и специално звено в ДАНС за резервационните данни на пътниците и България надеждно изпълнява задълженията както в тази област, така и по въвеждането на данни в системата Евродак“, отбеляза още Цветан ЦветановЦветан ЦветановЦветан Генчев Цветанов е роден на 8 април 1965 г. в София. През 1987 година Цветанов постъпва на работа.

Последвайте канала на

Борислава Бибиновска
2520 8

Свързани новини

Коментари 8

Добави коментар
баба Кута

2017.05.19 | 08:22

8
Не знаех,че госин Ритни Топка е станал и спец по сигурността! Брех,да му се не види! Може би,защото са му големи ушите.
Бойко Борисов е уникален педераст!

2017.05.18 | 08:13

4
Този помияр не беше ли в затвора!?
дядо Божко

2017.05.19 | 08:20

7
Не е бил в затвора и никога няма да бъде,докато българските съдии са независими и корумпирани.Нали за това не се правят реформи в съда?
СЕЛЯНИНЪТ С ВЪРТОЛЕТА

2017.05.19 | 08:17

6
Не искам да си мисля,каква е тази държава където физкултурници се преквалифицират в експерти по сигурност,пожарникари в икономически експерти,полицаи в митничари,историци във военни експерти,както и експерти по сигурност,млади лекари и др.специалисти в миячи и чистачи за

2017.05.18 | 08:13

5
Каква ли лекция е изнесъл тоя рядко малоумник ???????
hiram abif

2017.05.17 | 20:32

3
Цецо е великия везир на султан Боко от БОКОЛАНДИЯ.
Г Р О Б БОЯДИСАНИ МУТРЕНСКИ БОКЛУЦИ...............

2017.05.17 | 20:32

2
Г Р О Б БОЯДИСАНИ МУТРЕНСКИ БОКЛУЦИ...............
bivsh atakist

2017.05.17 | 20:31

1
ПРЕДИ ИМАХМЕ МУТРИ В ДЪРЖАВАТА,СЕГА МУТРИТЕ СИ ИМАТ ДЪРЖАВА.БОКОЛАНДИЯ

Добави коментар

Водещи новини