Станишев за Симеонов: Недопустимо поведение на вицепремиер на европейска България

  • 17 май 2017 15:27

  • 3656
  • 7
Станишев за Симеонов: Недопустимо поведение на вицепремиер на европейска България
© Булфото

С изумление прочетох неуместния коментар на българския вицепремиер Валери СимеоновВалери СимеоновВалери Симеонов е заместник министър-председател по икономическата и демографската политика до 16 в противоречие с европейските и общочовешките ценности. Нашето политическо семейство счита за абсолютно недопустими подобни изявления, накърняващи човешкото достойнство и поругаващи паметта на жертвите на нацизма. Това заяви президентът на ПЕС Сергей СтанишевСергей Станишев Сергей Дмитриевич Станишев e председател на Националния съвет на БСП, министър-председател на по повод коментара на Валери СимеоновВалери СимеоновВалери Симеонов е заместник министър-председател по икономическата и демографската политика до 16 пред български журналисти във връзка с поведението на предложения от квотата на патриотите заместник-министър.

Посланието на тези паметници е да помним, за да не забравяме тези ужасни събития. Подобни действия са твърде опасни сега, когато Европа и света са изправени пред предизвикателствата на екстремизма, национализма и тероризма. Хора, които се отнасят така към тази мрачна част от историята на човечеството, нямат място в управлението на модерна европейска България, подчерта Станишев.

При съставянето на новия кабинет в България Партията на европейските социалисти изрази притеснението си от включването на Обединените патриоти в управлението. Днес това притеснение се оказа още по-валидно. В момент, в който цяла Европа казва "не" на национализма - както в Австрия, Холандия и на президентските избори във Франция, у нас коалиционните партньори на ГЕРБ получиха ключови ресори като икономическа и демографска политика, енергетика, здравеопазване, отбрана, вътрешни работи и сигурността на държавата. Силно съм изненадан, че ЕНП прие тяхното участие в правителството и даде подкрепа за управленската програма. Очаквам от премиера Борисов и партия ГЕРБ ясно да се разграничат от поведението на коалиционните си партньори. В противен случай страната ни ще изпадне в странната ситуация на предстоящ Председател на Съвета на ЕС, обявяващ се срещу неговите ценности, категоричен бе Станишев.

В обща позиция на Делегацията на европейските социалисти в ЕП се казва следното: "Оценяваме поведението на българския вицепремиер Валери СимеоновВалери СимеоновВалери Симеонов е заместник министър-председател по икономическата и демографската политика до 16 като недопустимо и излагащо страната ни. Настояваме за поднасяне на извинение от негова страна, както и за незабавно отстраняване на Павел Тенев от позицията заместник-министър. Очакваме с интерес позицията на Манфред Вебер и колегите от ЕНП, които остро критикуваха подкрепата за правителството от националистите в предишни периоди. Надяваме се, че те ще имат последователна, адекватна и проевропейска позиция".

Последвайте канала на

Константин Тодоров
3656 7

Свързани новини

Коментари 7

Добави коментар

2017.06.02 | 20:15

6
КАКВО БЕ СТАНИ ШЕФ ,ДА СИ ЧУЛ НЕЩО ЗА ДОМАШНАТА КУЛТУРА И КОЙТО Я НЯМА ДО 7 ГОДИНИ ..ДО ПЕНСИЯ ПРИ ТИЯ ЗАКОНИ ..ТАКА ЩЕ СИ УМРЕ..А ПЪК ВИНКЕЛА Е МАЛКО И ПЕДАЛ..КАКВО ДА ПРАВИШ ,НАЛИ СМЕ В ЕВРОПА..

2017.06.02 | 20:16

7
Не се вживявайте толкова, всеки е правил и прави глупави постъпки и вие не сте изключение предполагам. Само другарят Станишев е безгрешен.
хех

2017.06.02 | 20:15

5
Нормално е да го каже това. Все пак е евреин, а не българин.
нико

2017.06.02 | 20:15

4
Я си стой в лево и не давай акъл на мъжете .
Г Р О Б БОЯДИСАНИ МУТРЕНСКИ БОКЛУЦИ...............

2017.06.02 | 18:46

1
Г Р О Б БОЯДИСАНИ МУТРЕНСКИ БОКЛУЦИ...............

2017.06.02 | 20:15

3
tozi za6to ne e v zatvora
Стана

2017.06.02 | 20:15

2
Другарят Станишев най-добре да си затваря устата. Що не каже какво стана с онези секретни документи и ЗАЩО.

Добави коментар

Водещи новини