Евродепутатът Емил Радев поздрави участниците в международен училищен проект

  • 15 май 2017 13:54

  • 974
  • 0
Евродепутатът Емил Радев поздрави участниците в международен училищен проект
©

Евродепутатът от ГЕРБ/ЕНП Емил Радев приветства във Варна ученици от пет държави, които работят съвместно по проекта „Living in a smart environment 2030 - chances and challenges” в рамките на европейската програма Erasmus+.

Сред участниците има младежи от България, Белгия, Германия, Португалия и Финландия. Страната ни е представена от варненската Първа езикова гимназия, чийто възпитаник е и българският евродепутат.

„Радвам се, че благодарение на европейската солидарност днес тук могат да се съберат представители на много европейски държави, за да обменят опит и да обединят усилия за реализацията на разнообразни проекти. Тази година Варна е Европейска младежка столица и

„По нашите земи е открито и най-старото обработено злато в света. Варна е град с богата и древна история, но най-голямото богатство на града ни са младите хора!”, сподели Радев.

Първата среща на учениците във Варна се проведе в Икономическия университет, който днес чества 97-ата си годишнина.
„Пожелавам ползотворна работа на всички участници в международния проект и благодаря на нашите любезни домакини от висшето учебно заведение, с които чрез различни проекти и иновации поддържаме отлично сътрудничество”, коментира директорът на Първа езикова гимназия Веселин Василев.

Последвайте канала на

Борислава Бибиновска
974 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини